Η περσινή σειρά Google Pixel 6 ήταν μια πλήρης επανεκκίνηση των φιλοδοξιών της Google για smartphone (θήκες κινητών Google). Η εταιρεία παρουσίασε μια ολοκαίνουργια σχεδίαση υλικού με το εμβληματικό πλεονέκτημα της κάμερας με γείσο, μια ανανεωμένη διεπαφή που αλλάζει χρώματα με βάση την ταπετσαρία σας και ένα νέο μοντέλο Google Pixel 6 Pro που φαίνεται και είναι διαφορετικό από την κανονική έκδοση.

Με μια τόσο μεγάλη αλλαγή πίσω μας, είναι υπέροχο να βλέπουμε ότι η Google μένει στα όπλα της με τα Pixel 7 και Pixel 7 Pro. Και αυτό ακριβώς είναι το Pixel 7. Είναι μια συνέχεια και βελτίωση της τάσης που εισήγαγε για πρώτη φορά το Pixel 6, καθιστώντας το ένα από τα καλύτερα τηλέφωνα Android που κυκλοφορούν.

Όπως ακριβώς ήταν το Android 13 με το Android 12, έτσι είναι και το Pixel 7 με το Pixel 6. Είναι ένα εκλεπτυσμένο, πιο όμορφο κομμάτι υλικού που εξαλείφει μερικές από τις μεγαλύτερες ενοχλήσεις του προκατόχου του, ενώ παραμένει πιστό στις δυνατότητες της Google. όραμα προδιαγραφών πίσω από τη σειρά Pixel. Έχει κάποιο βάρος να αντέξει, με την Google να τοποθετεί τη σειρά Pixel ως το όραμά της για το Android, αλλά με βάση τον χρόνο που περνάμε με το τηλέφωνο, είμαστε βέβαιοι ότι η Google τα έχει προσφέρει.

Google Pixel 7: Σχεδίαση

Το Pixel 7 παίρνει το σχέδιο που εισήγαγε η Google με το Pixel 6 και το επαναλαμβάνει. Όταν τα βλέπετε δίπλα-δίπλα, η συγγένεια είναι αμέσως εμφανής, αλλά το Pixel 7 φαίνεται σαν μια πιο εκλεπτυσμένη έκδοση του προκατόχου του – όπως θα έπρεπε να είναι ένα σχέδιο δεύτερης γενιάς.

Το νέο τηλέφωνο Pixel διατηρεί τη σειρά κάμερας σε στυλ γείσου με τη μπάρα του στο πίσω μέρος, μόνο που αυτή τη φορά αποτελείται από αλουμίνιο αντί για γυαλί. Είναι το ίδιο υλικό με το πλαίσιο του τηλεφώνου, επομένως φαίνεται ότι το γείσο καμπυλώνει ομαλά στην άκρη του.

Το θέμα της βελτίωσης συνεχίζεται σε όλη τη συσκευή. Σε αντίθεση με το Pixel 6 που είχε μαύρο πλαίσιο ανεξαρτήτως χρώματος, το Pixel 7 ποικίλλει την εμφάνισή του ανάλογα με το χρώμα. Η παραλλαγή Lemongrass έρχεται με χρυσό χείλος, δημιουργώντας έναν άμεσα αναγνωρίσιμο και όμορφο συνδυασμό. Οι ασπρόμαυρες εκδόσεις έρχονται με πιο παραδοσιακά ασημί και ανοδιωμένα μαύρα κουφώματα, αντίστοιχα, και οι εκδόσεις είναι κατασκευασμένες από ανακυκλωμένο αλουμίνιο. Το βουρτσισμένο αλουμίνιο προσφέρει εξαιρετική εμφάνιση και επίσης δεν γρατσουνίζεται τόσο εύκολα όσο το γυαλισμένο αλουμίνιο στο Pixel 7 Pro.

Google Pixel 7: Οθόνη

Το Pixel 7 προσφέρει την ίδια εμπειρία οθόνης με το Pixel 6. Όπως εξερευνήθηκε νωρίτερα, είναι λίγο μικρότερο στις 6,3 ίντσες διαγώνια αντί για 6,4. Αν δεν κρατάτε τα δύο τηλέφωνα δίπλα-δίπλα, μπορεί να μην παρατηρήσετε καθόλου αυτή τη διαφορά. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι ενώ τα πλαίσια μειώθηκαν στα πλαϊνά και στο επάνω μέρος, τα κάτω στεφάνια δεν έχουν αλλάξει, με αποτέλεσμα να φαίνεται ακόμη μεγαλύτερο. Αυτό συμβαίνει σε μια στιγμή που άλλοι κατασκευαστές Android καταλαβαίνουν επιτέλους πώς να προσθέσουν ομοιόμορφα πλαίσια που περιβάλλουν όλες τις πλευρές της οθόνης.

Google Pixel 7: Υλικό, απόδοση και τι υπάρχει στη συσκευασία

Η ανεπαίσθητη ενίσχυση της φωτεινότητας της οθόνης θέτει το θέμα για το υπόλοιπο υλικό Pixel 7. Είναι σχεδόν το ίδιο με αυτό που είδαμε στο Pixel 6. Το Pixel 7 προσφέρει 8 GB RAM σε συνδυασμό με 128 ή 256 GB αποθηκευτικού χώρου, ανάλογα με την τιμή που είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε. Ο επεξεργαστής, που ονομάζεται Google Tensor G2, είναι μια μικρή αναβάθμιση σε σχέση με το πρώτο SoC που παρουσίασε η εταιρεία με τη σειρά Pixel 6.

Αποτελείται κυρίως από τους ίδιους πυρήνες και την ίδια υπερ-μεγάλη, μεγάλη και μικρή δομή με ο επεξεργαστής που θα προηγηθεί, αν και οι πυρήνες είναι χρονισμένοι ελαφρώς υψηλότερα. Εξετάζουμε 2x υπερ-μεγάλο ARM Cortex-X1, 2x μεγάλο A78, 4x μικρό Cortex-A55. Αυτή η εκλεπτυσμένη αρχιτεκτονική οδηγεί σε ολοένα και λίγο πιο γρήγορες ταχύτητες, αν και θα δυσκολευτείτε να παρατηρήσετε πάρα πολλές αυξήσεις στην πραγματική απόδοση. Ωστόσο, το πακέτο είναι πιο αποδοτικό, κάτι που είναι καλά νέα δεδομένης της ελαφρώς μικρότερης μπαταρίας.

Η Google επικεντρώθηκε πολύ περισσότερο σε αυτό στο οποίο είναι πραγματικά καλή – τη βελτίωση των βοηθητικών πυρήνων και του υλικού μηχανικής εκμάθησης. Το Pixel 7 είναι πολύ καλύτερο στη νυχτερινή φωτογραφία με το νέο του chipset, το οποίο θα εξερευνήσουμε αργότερα. Το νέο τσιπ Tensor συνοδεύεται επίσης από την αναβαθμισμένη GPU Mali-G710. Προσφέρει μια πιο σημαντική αναβάθμιση από την CPU Tensor, αλλά ακόμα και εδώ, η Google δεν προβάλλει ισχυρισμούς για καλύτερη απόδοση ή διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Η εταιρεία θα ήθελε να εστιάσετε στην εμπειρία που προσφέρει το Pixel και όχι στους αριθμούς. Η νέα GPU συνοδεύεται επίσης από ένα τσιπ ασφαλείας Titan M2 δεύτερης γενιάς, ένα νέο DSP απεικόνισης και ένα βελτιωμένο TPU που εστιάζει στη μηχανική μάθηση, τη λεγόμενη Μονάδα Επεξεργασίας Τενσόρ. Όλα αυτά επιτρέπουν κάποια πιο προσεγμένη αποκλειστική λειτουργία.

Google Pixel 7: Λογισμικό

Το λογισμικό Google Pixel είναι η γεύση του Android που καλύπτουμε περισσότερο και φυσικά, το Pixel 7 χρησιμοποιεί όλες τις δυνατότητες που κάνουν τα τηλέφωνα Pixel τόσο υπέροχα. Στο Pixel 7, λαμβάνετε Υλικό και ορισμένα εικονίδια με θέμα την αρχική οθόνη σας, γρήγορες ενημερώσεις συστήματος και ασφαλείας, λειτουργίες υπαγόρευσης και Βοηθού, οθόνη κλήσης και προστασία από ανεπιθύμητα μηνύματα τηλεφώνου — λειτουργίες για τις οποίες γνωρίζουμε και αγαπάμε τη σειρά Pixel.

Δείτε περισσότερα για θήκες κινητών:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.