Μετά την ανακοίνωση της Microsoft στην οποία μοιράστηκε τα σχέδια της για την ενσωμάτωση ενός πλήρους πυρήνα Linux στα Windows 10, πλέον προσθέτει ένα ακόμα στοιχείο με το οποίο εισάγει και την πρόσβαση στο σύστημα αρχείων Linux στο File Explorer του Windows 10 για προβολή και χρήση των αρχείων που έχουμε σε αυτό.

Μετά την κυκλοφορία του Windows Subsystem for Linux και την ανακοίνωση ότι σε προσεχή αναβάθμιση του Windows 10 θα ενσωματωθεί πλήρως ο πυρήνας του Linux μέσα στο Windows (βλέπε «Τι σημαίνει το Linux μέσα στο Windows για χρήστες«), προστέθηκε άλλο ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό με το οποίο όσοι χρησιμοποιούν το νέο Windows Subsystem for Linux (WSL) θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα αρχεία που έχουν μέσα στις διανομές Linux που έχουν μέσα από το WSL.

Πως θα έχουν πρόσβαση στα αρχεία του Linux;

Όσοι λοιπόν έχουν εγκαταστήσει κάποια διανομή Linux μέσω του WSL, μετά την κυκλοφορία της ενημέρωσης, θα δουν ένα εικονίδιο που θα εμφανιστεί στην Εξερεύνηση αρχείων του Windows 10 με τον περίφημο Tux, τη μασκότ για τον πυρήνα του Linux.

εικονίδιο που θα εμφανιστεί στην Εξερεύνηση αρχείων του Windows 10 με τον περίφημο Tux

Η Microsoft δοκιμάζει την ενσωμάτωση του Linux File Explorer σε μια νέα έκδοση των Windows 10 που είναι διαθέσιμη σήμερα για όσους έχουν ενεργοποιήσει λογαριασμό Insider.

Προηγουμένως, οι χρήστες των Windows 10 και WSL, για να έχουν πρόσβαση στο σύστημα αρχείον Linux, θα έπρεπε να κατευθύνονται με μη αυτόματο τρόπο σε μια διαδρομή UNC.

ενσωμάτωση του Linux File Explorer

Εάν έχετε ενεργοποιήσει το WSL και έχετε εγκαταστήσει κάποια διανομή Linux μέσω του Windows Store, τότε ο Tux θα εμφανιστεί στον φάκελο «Εξερεύνηση αρχείων» ως μέρος μιας μελλοντικής ενημερωμένης έκδοσης των Windows 10, αργότερα εντός του 2020.

Παραπομπές:Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.