Το πρώτο Qt community meetup όπου θα γίνει η συνάντηση μελών της κοινότητας του Qt έχει προγραμματιστεί με ομιλίες και συζητήσεις μελών της κοινότητας αλλά και ομιλία πρώην εργαζομένου της Nokia.

Το πρώτο συνέδριο με θέμα το Qt framework στην Ελλάδα έλαβε μέρος στις 28 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Το συνέδριο αφορούσε φοιτητές, developers αλλά και όσους ήθελαν να μάθουν σχετικά με την πλατφόρμα ανάπτυξης Qt based εφαρμογών τo οποίο είναι γνωστό στην κοινότητα Linux από την χρήση του στην ανάπτυξη του γραφικού περιβάλλοντος KDE, στο LXQT, Lubuntu αλλά και σε εφαρμογές όπως το VLC, FileZilla και άλλα πολλά.

Μετά το συνέδριο, το Qt community ανακοίνωσε και την διοργάνωση της πρώτης συνάντησης της κοινότητας στην Αθήνα. Φυσικά το 1ο αυτό meetup της Qt κοινότητας στην Ελλάδα αφορά όλα τα επίπεδα και τις ειδικότητες οπότε όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής

  • 18: 30-19: 00 Welcome & intro, Anastasia Solari
  • 19:10 – 19:50 Why a Qt UI?, Alexandra Betouni
  • 20:00 – 21:00 Showcars ​​- madness in beauty, Thomas Senyk
  • 21:30 Μπύρες & networking στο Τρυποκαρύδος Rock Cafe, Πλ. Αγίου Δημητρίου 7, Αθήνα 115 23, Ελλάδα

Αναλυτικότερα οι ομιλητές είναι οι :

  • Η Αναστασία Σολάρη, Embedded SW Engineer με εκπαιδευτικό υπόβαθρο στην Μηχανική Αυτοματισμού, Ηλεκτρονικής, Ρομποτικής και ιστορίας εθελοντισμού στην ελληνική τεχνολογική κοινότητα (SheSharp Greece, Ημέρα Arduino Θεσσαλονίκης, Συνέδριο DEVit), θα ξεκινήσει τις συνομιλίες με λίγα λόγια για την εισαγωγή στο Qt και τα επερχόμενα meetups.
  • Η Alexandra Betouni, η οποία έχει εργαστεί σε μικρά και μεγάλα project με το Qt όπως το MBUX το UI στα νέα αυτοκίνητα κατηγορίας Α της Daimler και θα κάνει μια εισαγωγή στο πλαίσιο και τους λόγους για να το χρησιμοποιήσει κανείς.
Πρώτο Qt community meetup συνάντηση κοινότητας

Επίσης οι συμμετέχοντες θα συναντήσουν έναν από τους πρώην εργαζόμενους της Nokia, όπου θα μιλήσει για τη μεγάλη εμπειρία του στην κατασκευή εκπληκτικών χειροκίνητων και αυτόνομων αυτοκινήτων, όπως το φετινό Mercedes-Benz VISION AVTR, χρησιμοποιώντας το Qt.

Πληροφορίες:

Το meetup της Qt community θα γίνει στην Αθήνα στις 3 Μαρτίου 2020 στις 6:30 μ.μ. – 9:30 μ.μ στο Code.Hub (Λεοφ. Αλεξάνδρας 205)

  • Facebook event εδώ
  • Δηλώσεις δωρεάν συμμετοχής στο Eventbrite εδώ


Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.