Πλήθος καλλιτεχνών συμμετέχει στην εκστρατεία ενημέρωσης «LUPUS GR 2020» της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα

Άνθρωποι της τέχνης συμμετέχουν σ’ ένα ιδιαίτερο project της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α., σκοπός του οποίου είναι η εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού σχετικά με τον Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο.

Η δημιουργία μιας τέτοιας καμπάνιας  της οποίας εμπνευστής και “Project Leader” είναι ο ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης Μιχάλης Κωνσταντινίδης, έχει βασικό στόχο να συμβάλλει στη διαδικασία αποστιγματισμού της νόσου καθώς το άκαμπτο πρόβλημα της προκατάληψης και του στίγματος απέναντι στην ψυχική και σωματική ασθένεια παραμένει αναλλοίωτο.

Με την ανιδιοτελή συνεισφορά καλλιτεχνών κι όχι μόνο, η καμπάνια «LUPUS GR 2020» αποτελείται από φωτογραφίες καλλιτεχνών η καθεμία από τις οποίες έχει διαφορετικό μήνυμα για τον ΣΕΛ και 2 τηλεοπτικά spots.

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα σε συνεννόηση με το Lupus Europe, την EULAR, το EURORDIS και το PAIN ALLIANCE EUROPE, των οποίων είναι μέλος, στοχεύει να επικοινωνήσει την καμπάνια σε Ελλάδα και εξωτερικό προκειμένου να γνωστοποιήσει την ύπαρξη του Λύκου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί σημειώνει η κα Αθανασία Παππά, Πρόεδρος της ΕΛΕΑΝΑ, ότι επί του παρόντος, δεν υπάρχει παγκόσμια καμπάνια Λύκου που να υποστηρίζεται από όλους τους οργανισμούς καθώς ορισμένοι απ’ αυτούς έχουν διαφορετικά χρώματα, φιλοσοφία, ακόμα και διαφορετικό μήνα ευαισθητοποίησης με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση σε ασθενείς και όχι μόνο. Ωστόσο η δύναμή της Τέχνης είναι τόσο ελκυστική που αν οι οργανώσεις για τον ΣΕΛ την ασπαστούν μπορούν να δημιουργήσουν θαύματα αναδεικνύοντας ένα παγκόσμιο πρόβλημα υγείας.

Συντελεστές καμπάνιας:

Επιμέλεια επιστημονικών κειμένων ΣΠΥΡΟΣ Ν. ΝΙΚΑΣ (Εκπαιδευθείς στον U/S μυοσκελετικού
στο Russells Hall Hospital, UK), Make-up artist: ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΓΕΝΤΗ – ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΜΠΑΤΟΥΔΑΚΗ,
Hair styling: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΔΕΣΗΣ Επιμέλεια κίνησης: ΒΑΣΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ, Μουσική clip: ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΙΑΝΤΟΥ, Φωτογραφίες: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ, Art direction: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ (DISTINCTIVE GR), ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΣΤΕΡΙΑΔΗΣ (Graphic Designer / Axion Design), ΣΤΑΥΡΟΣ & ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΚΩΣΤΑΣ (Cinephoto.gr), ΘΟΔΩΡΟΣ ΤΣΙΡΟΣ (Holistic Treatments & Training / Holitouch),
ΒΟΥΛΑ ΚΑΖΟΠΟΥΛΟΥ (Le goût de Vou)

Συμμετέχουν (αλφαβητικά):

ΠΟΠΗ ΑΣΤΕΡΙΑΔΗ – ΜΥΡΤΩ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ – ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΖΙΡΩ – ΘΑΝΟΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ – ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΣΚΙΝΑΣ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ – ΛΗΔΑ ΜΑΤΣΑΓΓΟΥ – ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΗΣ – ΗΛΙΑΣ ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ – ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ – ΕΒΕΛΙΝΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΤΑΛΙΔΗΣ – ΗΛΙΑΣ ΠΙΚΗΣ – ΔΩΡΑ ΣΑΜΨΩΝΑ – ΠΕΓΚΥ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ – ΡΑΝΙΑ ΣΧΙΖΑ – ΣΟΛΩΝ ΤΣΟΥΝΗΣ – ΑΝΝΑ ΦΟΝΣΟΥ

Σχετικά με τον Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο


Η πρώτη διάγνωση της νόσου χρονολογείται απ’ τον Μεσαίωνα, ενώ πήρε το όνομα «Λύκος» λόγω του ότι οι δερματικές αλλοιώσεις που προκαλεί μοιάζουν με δάγκωμα του. Υπάρχουν δύο βασικές μορφές Λύκου, ο Δερματικός που περιορίζεται στην πρόκληση εξανθημάτων στο δέρμα και ο Συστηματικός Ερυθηματώδης που προσβάλλει δέρμα και αρθρώσεις, ενώ συχνά επηρεάζει και εσωτερικά όργανα (νεφρός, καρδιά κα). Έπονται ο Φαρμακευτικός που προκαλείται απ’ τη λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων και ο Νεογνικός που εμφανίζεται σε νεογέννητα των οποίων οι μητέρες πάσχουν από Λύκο ή κάποιο άλλο αυτοάνοσο νόσημα.


Σχετικά με την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα


Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) είναι ένας κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός, οργανισμός αναγνωρισμένος από το κράτος.  Ιδρύθηκε το 1978 στην Αθήνα  και αριθμεί περισσότερα από 1500 μέλη, τα οποία  είναι κυρίως άτομα που νοσούν  από  Ρευματικά Αυτοάνοσα Νοσήματα, Ρευματολόγοι και ιατροί που ενδιαφέρονται για τις ρευματικές παθήσεις και άτομα που ενδιαφέρονται να συμπαρασταθούν σε αυτούς που πάσχουν ρευματικά αυτοάνοσα νοσήματα. Όλα τα μέλη εργάζονται εθελοντικά. Μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής μας είναι καθηγητές Ρευματολογίας σε όλα σχεδόν τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας καθώς και καθηγητές και γιατροί άλλων ειδικοτήτων που σχετίζονται με ρευματισμούς. H ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. έχει 8 υποκαταστήματα σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας ενώ έχει στρατηγική συνεργασία με τους συλλόγους ΙΑΣΙΣ & ΘΑΛΕΙΑ. Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα εκπροσωπεί την Ελλάδα ως οργάνωση κοινωνικού χαρακτήρα στην Ευρωπαϊκή Οργάνωση EULAR, EULAR PARE.  

Είναι, επίσης, ιδρυτικό μέλος του Sjogren Europe και της AGORA PLATFORM, αποκλειστικό μέλος για την Ελλάδα  της Επιτροπής Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης των Ηνωμένων Εθνών, της PAIN ALLIANCE EUROPE, του LUPUS EUROPE (Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την ενημέρωση για τον ΣΕΛ)

Είναι επίσης, ιδρυτικό μέλος του Sjogren Europe και της AGORA PLATFORM, αποκλειστικό μέλος για την Ελλάδα της Επιτροπής Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης των Ηνωμένων Εθνών, της PAIN ALLIANCE EUROPE, LUPUS EUROPE (Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την ενημέρωση για τον ΣΕΛ) και του EURORDIS ,ενώ συμπεριλαμβάνεται στο Μητρώο Συλλόγων με Διαφάνεια της ΕΕ. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις δραστηριότητες της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.arthritis.org.gr 

 

411/2/24.01.2020

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Alpha Public Relations τηλ. 210 3645 629,  κα Ρούλα Μητά r.mita@apr.com.gr ή/και κα Καίτη Αντωνοπούλου k.antonopoulou@apr.com.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.