Δημητριακά στην Ελλάδα: Μύθος και παράδοση, διατροφή, επιχειρηματικότητα

Live - Love - Learn

Τη διαχρονική σημασία της καλλιέργειας των δημητριακών για την ελληνική κοινωνία θα επιχειρήσει να αναδείξει η εκδήλωση με θέμα: «Δημητριακά στην Ελλάδα: Μύθος και παράδοση, διατροφή, επιχειρηματικότητα», που συνδιοργανώνεται από το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης και το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές δημοτικού στις Βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης

Live - Love - Learn

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα απο εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές του Δημοτικού αλλά και για τους μεγαλύτερους φίλους των βιβλιοθηκών της πόλης, έρχεται ο Φεβρουάριος.

Διαβάστε Περισσότερα

Σεμινάριο ενημέρωσης για τα νέα πτυχία του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη

Live - Love - Learn

Σε συνέχεια της συγχώνευσης του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, ξεκινώντας από την εξεταστική περίοδο Ιουνίου 2015, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο θα χορηγεί τα παρακάτω διπλώματα:

Διαβάστε Περισσότερα

Πρόγραμμα Δράσεων Φεβρουαρίου στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου

Live - Love - Learn

Γνωρίστε από κοντά την ανακαινισμένη Περιφερειακή Βιβλιοθήκη της Χαριλάου και απολαύστε ευχάριστες – δημιουργικές στιγμές. Μήνας της Αγάπης και της Αποκριάς ο Φεβρουάριος, υποδεχτείτε τον στη ζεστασιά της Βιβλιοθήκης και των βιβλίων, για να διάβασμα, συζητήσεις, παιχνίδια και όνειρα. Δείτε τις νέες δράσεις της Βιβλιοθήκης και δηλώστε συμμετοχή.

Διαβάστε Περισσότερα

Εικαστικά Εργαστήρια για Παιδιά στο Τελλόγλειο

Live - Love - Learn

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. συνεχίζει τον κύκλο των εικαστικών εργαστηρίων για παιδιά, τους μήνες Φεβρουάριο ως και Μάϊο 2015. Στα εργαστήρια μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από την προσχολική ηλικία ως και την εφηβεία.

Διαβάστε Περισσότερα

«Το οποίο στην ομίχλη» – Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής στον Κήπο

Live - Love - Learn

Μετά το «”Να η Λόλα”, είπε το μήλο» η ομάδα Anti-Narrative διοργανώνει στον «Κήπο» ακόμα ένα εργαστήριο με συντονιστή τον Γιάννη Αντάμη, συγγραφέα και καθηγητή Δημιουργικής Γραφής. Το εργαστήριο αυτό θα λειτουργήσει ως συνέχεια των μαθημάτων Δημιουργικής Γραφής που έχουν παραδώσει στον ίδιο χώρο οι καθηγητές Πάνος Παπαπαναγιώτου και Χρήστος Μαρτίνης και ως εκ τούτου απευθύνεται αποκλειστικά στους συμμετέχοντες στα σχετικά προηγούμενα σεμινάρια του «Κήπου».

Διαβάστε Περισσότερα

Βιοποικιλότητα από τον ωκεανό έως τις πόλεις: Διάλεξη του Gilles Boeuf στο ΝΟΗΣΙΣ

Live - Love - Learn

Την ομιλία με θέμα «Βιοποικιλότητα από τον ωκεανό έως τις πόλεις» θα παρουσιάσει μπροστά στο κοινό της πόλης ο Gilles Boeuf, Πρόεδρος του Γαλλικού Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Επισκέπτης καθηγητής του Collège de France (έδρα « Αειφόρος Ανάπτυξη-Περιβάλλον-Ενέργεια και Κοινωνία»), προσκεκλημένος του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ και το Τμήμα Βιολογίας Α.Π.Θ.

Διαβάστε Περισσότερα

Mediterranean College Θεσσαλονίκης: Διαγωνισμός φωτογραφίας «Shoot the Leader»

Live - Love - Learn

Διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα την Ηγεσία προκηρύσσει το Mediterranean College Θεσσαλονίκης. Στόχος είναι να αποτυπωθεί όσο το δυνατόν καλύτερα η έννοια της Ηγεσίας και του Ηγέτη με μια εικόνα. «Shoot the Leader»!

Διαβάστε Περισσότερα

«Ελληνικός Αποικισμός: Νέα Δεδομένα, Σύγχρονες Προσεγγίσεις» – Επιστημονική Ημερίδα στο Αρχαιλογικό Μουσείο

Live - Love - Learn

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και η Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank, στο πλαίσιο της εκθέσεως «Η Ευρώπη της Ελλάδος. Αποικίες και Νομίσματα από τη Συλλογή της Alpha Bank», διοργανώνουν την Επιστημονική Ημερίδα «Ελληνικός Αποικισμός: Νέα Δεδομένα, Σύγχρονες Προσεγγίσεις».

Διαβάστε Περισσότερα

Artecitya – Envisioning The City Of Tomorrow: Συνέδριο – Έναρξη Ευρωπαϊκού Προγράμματος στο Goethe-Institut Thessaloniki

Live - Love - Learn

Το Goethe-Institut Thessaloniki και το ArtBOX.gr, μαζί με 7 συνεργαζόμενους φορείς απ’ όλη την Ευρώπη, παρουσιάζουν για πρώτη φορά στο κοινό το πρόγραμμα ARTECITYA (2015-2018). Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που συνδιοργανώνουν 8 πολιτιστικοί φορείς από 7 Ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Σλοβενία, Πολωνία, Κύπρος, Τσεχία, Ελλάδα). Ξεκινώντας από την Θεσσαλονίκη, το Artecitya θα διαρκέσει ως το 2018 με στόχο την ενεργοποίηση της συμμετοχής καλλιτεχνών, αρχιτεκτόνων, δημιουργών και κοινού στο σχεδιασμό των πόλεων, με προτεραιότητα τη διαμόρφωση μιας νέας προσέγγισης της έννοιας της αστικής ζωής, λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές και κοινωνιολογικές συνθήκες καθώς και τις ανάγκες των πολιτών.

Διαβάστε Περισσότερα

Ημερίδα «Εστιάζουμε στην ελληνική αιγοτροφία – αναδεικνύουμε την ονοτροφία»

Live - Love - Learn

Ο ρόλος των γιδιών και των γαϊδουριών στην ενίσχυση, την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της Κτηνοτροφίας καθώς και η ενσωμάτωση καινοτόμων ιδεών στους δύο αυτούς κλάδους της ζωικής παραγωγής της Ελλάδας, είναι το θέμα της επιστημονικής Ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 9ης Διεθνούς Έκθεσης για την Πτηνοτροφία και την Κτηνοτροφία «ΖΟΟΤΕΧΝΙΑ 2015».

Διαβάστε Περισσότερα

Περισσότερα Άρθρα…