Η Mozilla αποφάσισε να επιστρέψει στα λειτουργικά των κινητών βοηθώντας στον εκσυγχρονισμό των feature τηλεφώνων που τρέχουν το KaiOS.

Επειδή το Firefox OS είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα η εταιρεία που ανέπτυξε το KaiOS πήρε τα ηνία στην συνέχιση του έργου. Μάλιστα η ίδια η Google είχε επενδύσει 22 εκατομμύρια δολάρια στην KaiOS το 2018 ως μέρος μιας προσπάθειας να διαδώσει το λογισμικό και τις υπηρεσίες της στις αναπτυσσόμενες αγορές.

Τώρα η Mozilla θα βοηθήσει το έργο KaiOS να αναβαθμίσει το λειτουργικό του αφού το ίδιο βασίζεται στο Firefox OS, το έργο το οποίο ακυρώθηκε από την Mozilla το 2017. Η KaiOS ανακοίνωσε την σύμπραξη της με την Mozilla για τον εκσυγχρονισμό της «μηχανής» Mozilla Gecko το οποίο χρονολογείται από το 2016. Στο KaiOS, οι εφαρμογές τρέχουν πάνω σε αυτή την μηχανή του browser με τρόπο παρόμοιο αυτού του Chrome OS της Google για φορητούς υπολογιστές.

Ο εκσυγχρονισμός θα βελτιώσει την ασφάλεια, θα κάνει τις εφαρμογές να τρέχουν γρηγορότερα και πιο ομαλά ενώ παράλληλα θα παρέχει νέες δυνατότητες προγραμματισμού, όπως σε WebAssembly για πιο εξελιγμένες εφαρμογές και το WebGL 2.0 για καλύτερα γραφικά στα παιχνίδια. Αυτές είναι δυνατότητες που ίσως να μην περιμένετε σε τέτοια κινητά τηλέφωνα, χαμηλού κόστους, με μικρές οθόνες και φυσικά πληκτρολόγια.

Το KaiOS χρησιμοποιείται σήμερα σε χαμηλού κόστους, «παραδοσιακά» κινητά τηλέφωνα χαμηλών προδιαγραφών και μέχρι στιγμής η εταιρεία αναφέρει ότι έχουν πωληθεί 120 εκατομμύρια KaiOS τηλέφωνα . Επίσης οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας θέλουν φθηνά τηλέφωνα για να τα προσφέρουν στα καταστήματα τους οπότε το KaiOS προσφέρει έναν τρόπο που περιλαμβάνει κάποιες βασικές εφαρμογές όπως το WhatsApp, το YouTube, το Facebook και τους Χάρτες της Google .

Παραπομπές:Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.