Κοκκινιστός κόκορας με χυλοπίτες

Κοκκινιστός κόκορας με χυλοπίτες

Εκτέλεση Βήμα 1 Πλένετε τις ντομάτες, αφαιρείτε το κοτσάνι και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Βήμα 2 Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, ρίχνετε τον κόκορα και σοτάρετε, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Βήμα 3 Ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τη ντομάτα Βήμα 4 Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε στην κατσαρόλα […]

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πώς να κάνεις τις κατεψυγμένες λιχουδιές να μοιάζουν φρέσκες και σπιτικές

Πώς να κάνεις τις κατεψυγμένες λιχουδιές να μοιάζουν φρέσκες και σπιτικές

Τα κατεψυγμένα προϊόντα για φούρνο, πίτες και πιτάκια με δυο λόγια, λύνουν πραγματικά τα χέρια, απλοποιώντας κατά πολύ τον χρόνο προετοιμασίας. Μόνο που τις περισσότερες φορές η έτοιμη ζύμη στερείται αυτή τη σπιτική θαλπωρή που έχουν τα πράγματα που φτιάχνονται από το μηδέν και βγαίνουν με όρεξη από την κουζίνα μας. Ακόμα κι εδώ υπάρχει […]

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πώς να φτιάξετε σπιτικό τυρόψωμο – Newsbeast

Πώς να φτιάξετε σπιτικό τυρόψωμο – Newsbeast

Υλικά 85 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη 55 γρ. τυρί κρέμα 50 γρ. τσένταρ τριμμένο 35 γρ. αλεύρι αμυγδάλου ή καρύδας 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ 1/4 κ. γλ. σκόνη σκόρδου 1/2 κ. γλ. ιταλικό μείγμα καρυκευμάτων 1 αβγό χτυπημένο Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε ένα μπολ τοποθετήστε τη μοτσαρέλα και το τυρί κρέμα […]

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τα μυστικά για την αυθεντική focaccia, την «λαγάνα» των Ιταλών – Newsbeast

Τα μυστικά για την αυθεντική focaccia, την «λαγάνα» των Ιταλών – Newsbeast

Η φοκάτσια (focaccia), το κλασικό επίπεδο ιταλικό ψωμί με δεντρολίβανο και χοντρό αλάτι, είναι γαστρονομικός «θεσμός» στην γειτονική μας χώρα, θυμίζοντας λίγο την δική μας λαγάνα της Καθαρής Δευτέρας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συνοδευτικό σε μια πληθώρα πιάτων, να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή σάντουιτς ή ακόμη και να αποτελέσει τη βάση για μια πίτσα. Υλικά […]

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πώς να φτιάξετε την τέλεια μακαρονάδα α λα πουτανέσκα – Newsbeast

Πώς να φτιάξετε την τέλεια μακαρονάδα α λα πουτανέσκα – Newsbeast

Η πουτανέσκα (puttanesca) είναι μια απ’ τις πιο γνωστές ιταλικές μακαρονάδες -κατ’ αρχάς λόγω του… πιασάρικου ονόματός της. Με καταγωγή από τα συνοικίες με τα «κόκκινα φανάρια» της Νάπολι (εξού και το όνομα), η σάλτσα πουτανέσκα διαθέτει έξι βασικά συστατικά: τις αντζούγιες, το σκόρδο, την κάπαρη, την ελιά, την ντομάτα και τον μαϊντανό. Το μυστικό, […]

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλμυρό cheesecake με βότανα – Newsbeast

Αλμυρό cheesecake με βότανα – Newsbeast

Υλικά 1 φλ. τσαγιού τρίμμα ψωμιού 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα 1 κ. σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο 3 κ. σ. βούτυρο λιωμένο 500 γρ. τυρί κρέμα 170 γρ. κατσικίσιο τυρί 1 φλ. τσαγιού τυρί τσένταρ 1/2 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι 4 αβγά 3 κ. σ. φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο Εκτέλεση Προθερμάνετε […]

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγιορείτικο φακόρυζο με χταπόδι – Newsbeast

Αγιορείτικο φακόρυζο με χταπόδι – Newsbeast

Υλικά 1 χταπόδι (του κιλού) 300 γρ. φακές 80 γρ. ρύζι καρολίνα 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο 800 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 1/2 φλ. τσαγιού ξίδι Μαϊντανό Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Σε μία κατσαρόλα βάλτε το χταπόδι να βράσει με […]

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πατατοκεφτέδες με μυρωδικά – Newsbeast

Πατατοκεφτέδες με μυρωδικά – Newsbeast

Υλικά 2 φλ. τσαγιού πουρέ πατάτας 2 αβγά 2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη 1 φλ. τσαγιού αλεύρι 1 κ. γλ. παρμεζάνα τριμμένη 1 κ. γλ. ιταλικά μυρωδικά (μείγμα από βασιλικό, ρίγανη, δενδρολίβανο, θυμάρι, σκόνη σκόρδου, κόλιανδρο ή φασκόμηλο) Αλάτι, πιπέρι Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα Εκτέλεση Τοποθετήστε την παρμεζάνα σε ένα μπολ και ανακατέψτε με τα […]

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψαρόσουπα αυγοκομμένη με κρόκο Κοζάνης – Newsbeast

Ψαρόσουπα αυγοκομμένη με κρόκο Κοζάνης – Newsbeast

Υλικά 1 κιλό ψάρι καθαρισμένο και πλυμένο 5 μέτρια καρότα 3-4 πατάτες 3 μέτρια κρεμμύδια 1 ματσάκι σέλινο 1-2 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι λάδι 2 αυγά 3 λεμόνια 1 λίτρο νερό 1/4 κ. γλ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν) Αλάτι, Πιπέρι Εκτέλεση Αρχικά, βάζετε τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα με το νερό, προσθέτετε λίγο λάδι, αλατοπιπερώνετε και […]

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτικό λικέρ ρόδι – Newsbeast

Σπιτικό λικέρ ρόδι – Newsbeast

Υλικά 2 φλ. τσαγιού σπυριά από ρόδι 1 1/2 φλ. τσαγιού κονιάκ άσπρο 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη 1 ξύλο κανέλας Χυμό από μισό λεμόνι 10 γαρύφαλλα Εκτέλεση Ρίξτε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά. Αφήστε για 24 ώρες στην […]

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ