Όσοι έχετε ακόμα Ubuntu 19.04, ίσως να παρατηρήσετε αδυναμία εγκατάστασης εφαρμογών η ενημερώσεων αφού πλέον η έκδοση αυτή έχει λήξει. Μπορείτε να αναβαθμίσετε στο 19.10 όπως περιγράφεται παρακάτω.

Το Ubuntu ανακοίνωσε την έκδοση του 19.04 (Disco Dingo) σχεδόν 9 μήνες πριν, όπως μας προδίδει και ο αριθμός έκδοσης του, στις 04/2019 (2019.04). Σταδιακά, όσοι έχουν ακόμα 19.04 θα παρατηρήσουν κάποια προβλήματα στην λήψη ενημερώσεων και εγκατάστασης λογισμικού.

Όπως συμβαίνει και με όλες αυτές «δοκιμαστικές» εκδόσεις έτσι και το 19.04 υποστηρίχθηκε για 9 μήνες οπότε οι χρήστες του, θα πρέπει να αναβαθμίσουν στην 19.10, αν δεν το έχουν κάνει ακόμα. Το Ubuntu 19.04 συνέχισε να βελτιώνεται στα σημεία μετά την αλλαγή σε GNOME περιβάλλον, αφού πλέον όπως είχαμε πει, το Ubuntu «επέστρεψε» στις ρίζες του, στο Gnome Shell. 

Αναβάθμιση Ubuntu 19.04 σε Ubuntu 19.10

Θεωρώ αυτονόητο ότι έχετε κάνει αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας και θα ξεκινήσω με τους τρόπους αναβάθμισης. Να σημειώσω ότι αν αποφασίσετε να μην αναβαθμίσετε τότε σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα η λήψη βοήθειας μπορεί να είναι λίγο δύσκολη καθώς οι περισσότεροι έχουν ήδη αναβαθμιστεί σε μια πιο πρόσφατη έκδοση του Ubuntu.

Οι περισσότεροι χρήστες του Ubuntu 19.04 θα έχουν κάνει την αναβάθμιση μέσω του εργαλείου αναβάθμισης που διαθέτει το Ubuntu. Σε περίπτωση όμως, διαβάζετε αυτό το άρθρο μετά από μήνες, τότε μπορεί να χρειαστεί να ακολουθήσετε την παρακάτω μέθοδο αναβάθμισης

Πάμε λοιπόν βήμα-βήμα να κάνουμε την αναβάθμιση

  1. Κατεβάστε την τελευταία έκδοση του ucaresystem-core (Όσοι έχετε ήδη το ucaresystem-core, αγνοείστε αυτό το βήμα)
  2. Κάντε το εγκατάσταση με διπλό κλικ
  3. Ανοίξτε ένα τερματικό και δώστε:1sudo ucaresystem-core -u
  4. Ακολουθήστε τις οδηγίες τύπου Yes ή No που θα εμφανίσει στο τερματικό.

Αν το άρθρο αυτό το διαβάζετε μετά από μια ή δυο βδομάδες και δεν έχετε αναβαθμίσει σε 18.04, τότε ίσως πλέον το Ubuntu 17.10 να έχει κηρυχθεί EOL και θα πρέπει αντί για sudo ucaresystem-core -u να δώσετε:

sudo ucaresystem-core -eol

Καλές αναβαθμίσεις και υπομονή γιατί θα πάρει αρκετή ώρα…Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.