Υλικά

  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και 2 κ. σ. επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 2 αυγά
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη σε σκόνη αμυγδαλόψιχα
  • 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • φρέσκα βερίκοκα κομμένα στα 4

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
  2. Βουτυρώνετε κι αλευρώνετε ένα μακρόστενο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος.
  3. Πολτοποιείτε την καθαρισμένη αμυγδαλόψιχα στο μούλτι σε σκόνη.
  4. Σε ένα μπολ ρίχνετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα.
  5. Προσθέτετε την αμυγδαλόψιχα σε σκόνη και το αλεύρι και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν με το υπόλοιπο μείγμα.
  6. Ρίχνετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και το στρώνετε ισομερώς.
  7. Απλώνετε από πάνω τα βερίκοκα με τις κομμένες πλευρές προς τα επάνω, πιέζοντάς τα ελαφρώς μέσα στο μείγμα.
  8. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 με 25 λεπτά

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR



Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *