The Growlers

Όταν δεν κάνουν σερφ στις παραλίες της Καλιφόρνια, παίζουν βρώμικο ψυχεδελικό garage βαπτίζοντάς το «beach goth», απορρίπτουν ολόκληρες ηχογραφήσεις με τον Dan Auerbach γιατί τους ακούγονται πολύ «καλογυαλισμένες» και έχουν τον Bill Murray να χορεύει μεθυσμένος στις συναυλίες τους. Στην προηγούμενη συναυλία τους εδώ έγινε χαμός. Φέτος που κάνουν και μίνι ελληνικό tour, άραγε; Η Δανάη Σοφία Βαρδαλή μίλησε με τον τραγουδιστή τους Brooks Nielsen.

Πώς αποφασίσατε να φτιάξετε συγκρότημα; Πολύ απλά. Ο Μatt μου ζήτησε αν θέλω να ξεκινήσουμε μαζί μια μπάντα και είπα ναι. Στην πορεία βέβαια, πέρασαν διάφορα άλλα άτομα από το συγκρότημα, μέχρι να καταλήξουμε στην τωρινή μας σύνθεση.

Τελικά ποια είναι τα βασικά συστατικά του περιβόητου Beach Goth ήχου και τρόπου ζωής, του οποίου θεωρείστε οι επίσημοι «εφευρέτες»; Είναι η αγία τριάδα: Σερφ, σκέιτμπορντ και πάρτι.

Τι κοινό πιστεύετε ότι σας συνδέει με τους Έλληνες fans σας, πέρα από το διάχυτο στοιχείο της παραλίας που μας χαρακτηρίζει και εμάς εδώ; Πιστεύω πως σίγουρα έχουμε ένα σωρό κοινά. Από το ψάρεμα, μέχρι την γκρίνια. Θα το διαπιστώσουμε πολύ σύντομα. Χαιρόμαστε πολύ να γνωρίζουμε fans μας. Είμαστε διαβόητα προσιτοί.

Πώς είναι μια τυπική μέρα στη ζωή ενός Growler, είτε όταν είστε σε περιοδεία είτε όταν είστε πίσω στη βάση σας, στην Κόστα Μέσα; Εκτός περιοδείας για μένα τουλάχιστον, έχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον, γιατί έχουμε περισσότερη ελευθερία και το πρόγραμμα είναι λιγότερο επαναλαμβανόμενο, αν και παρ’όλα αυτά είναι πολύ απλό. Κάνω όσο μπορώ περισσότερο σερφ, αν υπάρχει καλό κύμα, και προσπαθώ να περνώ όσο περισσότερο χρόνο μπορώ μαζί με το κορίτσι μου ή διαβάζοντας.

Αν έπρεπε να αφήσεις κατά μέρος τη σανίδα του σερφ και να γίνεις για λίγο ρεπόρτερ ποια θα ήταν η μουσική ανταπόκρισή σου από τη σκηνή της Κόστα Μέσα και ποιες άλλες μπάντες θα μας υποδείκνυες να ακούσουμε; Λοιπόν, ο βασικός λόγος για τον οποίο μετακομίσαμε εκεί, είναι ο Alex Knost. Ξετρελαθήκαμε από το εντελώς ανέμελο στυλ που έχει ως σέρφερ και σύντομα γίναμε φιλαράκια με τα μέλη της δικής του μπάντας. Είναι πραγματικά αναζωογονητικό να γνωρίζεις έναν τόσο τεχνικά άψογο σέρφερ, που δεν έχει ούτε την εγωπάθεια ούτε τη συμπεριφορά του αθληταρά. Έτσι, σύντομα αποφασίσαμε να μετακομίσουμε κι εμείς εκεί και να κατακτήσουμε την πόλη μαζί. Και όσον αφορά την καλύτερη μπάντα σε ολόκληρη την Κόστα Μέσα, ούτε που θα τη βρείτε στο διαδίκτυο. Λέγονται the Pesos.

Τι ακριβώς συνέβη με την παραγωγή του άλμπουμ σας «Hung at heart», που ανέλαβε ο Dan Auberbach (Black Keys); Δουλέψατε μαζί τελικά ή όχι; Τελικά απορρίψαμε ολοκληρωτικά την εκδοχή που ηχογραφήσαμε με τον Dan. Και σε αυτό το σημείο θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η ευκαιρία που είχαμε να δουλέψουμε μαζί του, ήταν πραγματικά εκπληκτική. Το να γνωρίζεις έναν άνθρωπο με τόση αναγνώριση και επιρροή στο χώρο του, ο οποίος είναι ταυτόχρονα τόσο ταπεινός και ευγενικός, ήταν πραγματικά σπουδαίο μάθημα για εμάς. Παρ’ όλα αυτά είναι πραγματικά κρίμα, γιατί η συνεργασία μας τελικά δεν απέδωσε όπως θα θέλαμε και έτσι αποφασίσαμε να ξαναηχογραφήσουμε ολόκληρο το δίσκο μόνοι μας από την αρχή.

Στο τελευταίο άλμπουμ σας τι ακριβώς δρόμο ακολουθήσατε όσον αφορά την παραγωγή και το γενικότερο ήχο που θέλατε να πετύχετε; Το « Not.psych!» είναι ένα ακόμη άλμπουμ μας που ηχογραφήθηκε βιαστικά, αν και τελικά όταν το ακούω, ηχεί αρκετά χαλαρό. Σε αυτό γράψαμε τα κομμάτια κυρίως ο Matt κι εγώ, γιατί οι υπόλοιποι της μπάντας ήταν πολύ απασχολημένοι με διάφορες γκόμενες. Οπότε, για μένα τουλάχιστον, είναι πολύ κοντινό (ηχητικά) στις πρώτες μας ηχογραφήσεις, όταν οι Growlers ήταν ακόμη η φάση «Matt και Brook». Απλό και γεμάτο ψυχή.

Κάπου διάβασα ότι γράφετε ακατάπαυστα νέα τραγούδια. Τι τροφοδοτεί την έμπνευσή σας και πότε είστε πιο δημιουργικοί -όταν τζαμάρετε στο στούντιο, όταν ταξιδεύετε; Όταν πρέπει να είμαστε δημιουργικοί. Όταν έχω εντελώς ελεύθερο χρόνο, προτιμώ να είμαι όλη μέρα ξάπλα ή να είμαι με το κορίτσι μου και να τη βγάζω έξω για δείπνο. Αλλά όταν βάζουμε στους εαυτούς μας προθεσμίες, τότε εξαναγκάζω το δημιουργικό μου εαυτό να ριχτεί στη δουλειά. Και τότε θα σκαλίσω μέχρι και το τελευταίο χιλιοστό του μυαλού μου.

Πέντε καλλιτέχνες που ακούτε πολύ τελευταία; Abigails, Night Beats, Shannon and the Clams, Gap Dream και Cosmonauts.

Τι να περιμένουμε από την εμφάνισή σας στη Θεσσαλονίκη και τι θα πρέπει να φορέσουμε; Χιτώνες! Εμείς πάντως περιμένουμε να έρθουν όλοι οι fans και να μας γνωρίσουν και να μας πουν ιστορίες.

Ο Bill Murray αποκαλύφθηκε ως μεγάλος fan σας. Εσείς είστε fans του; Εμείς είμαστε μεγαλύτεροι!

Τελικά με όλες αυτές τις γκρούπις που σίγουρα σας περιτριγυρίζουν βρήκατε το «γιατρικό για τη μοναξιά» για το οποίο λέτε στο «One million lovers»; Όχι και αυτή είναι ακριβώς η ατία της μοναξιάς μας, τόσο για εμάς όσο και τις κοπέλες μας. Σέβομαι πάρα πολύ την προσπάθεια που κάνει η κοπέλα μου για να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι εγώ λείπω μακριά για τόσο μεγάλα διαστήματα και μοιράζομαι τη ζωή μου με όλους τους fans. Έτσι, έγραψα αυτό το τραγούδι για αυτήν, γιατί την αγαπώ.

Info:

The Growlers & Mary’s Flower Superhead στο Principal Club Theater
Παρασκευή 17 Απριλίου
Έναρξη 21.00, εισιτήρια 19-25€