Δύο χρυσά και δύο αργυρά μετάλλια για το οινοποιείο «Στέλιος Κεχρής»

7339 dyo xrysa kai dyo argyra metallia gia to oinopoieio stelios kexris

Έπεσε η αυλαία για το 15ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε από τις 24 έως τις 26 Φεβρουαρίου 2015 στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ HELEXPO. Στον τριήμερο διαγωνισμό πήραν μέρος 560 κρασιά από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι 35 διακεκριμένοι γευσιγνώστες του διαγωνισμού δοκίμασαν και αξιολόγησαν τα δείγματα που συμμετείχαν, αναδεικνύοντας ένα Μεγάλο Χρυσό Μετάλλιο, 81 Χρυσά και 75 Αργυρά Μετάλλια. Τέσσερα από αυτά ανήκουν πλέον στο οινοποιείο «Στέλιος Κεχρής».
«Το Δάκρυ του Πεύκου», η κορυφαία ρετσίνα με την υπογραφή του οινολόγου-οινοποιού Στέλιου Κεχρή, «γιόρτασε» τα δέκατα γενέθλιά του με ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο – συγκεκριμένα το όγδοο – μετρώντας 33, συνολικά, διεθνείς διακρίσεις από την πρώτη χρονιά κυκλοφορίας του το 2006. Με χρυσό μετάλλιο βραβεύθηκε και η «Τέταρτη Διάσταση», το εκλεκτό χαρμάνι της Ελένης Κεχρή από ξινόμαυρο, merlot και cabernet sauvignon. Η «Τέταρτη Διάσταση» ήταν το δεύτερο «χρυσό κρασί» του διαγωνισμού και το τρίτο καλύτερο της διοργάνωσης. Δύο αργυρά μετάλλια απέσπασαν, τέλος, το ερυθρό «Γένεσις» και το «Μυστικό» που συνεχίζουν τη σταθερά ανοδική πορεία τους εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.
Ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης θεσμοθετήθηκε το 1999 και από τότε διοργανώνεται κάθε χρόνο από την «Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος» και τη «ΔΕΘ-HELEXPO Oenos». Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (O.I.V) και την νομοθεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Καταναλωτές και επαγγελματίες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν, μεταξύ άλλων, τα τέσσερα βραβευμένα κρασιά του οινοποιείου «Στέλιος Κεχρής» στην προσεχή έκθεση οίνου «Οινόραμα» που θα πραγματοποιηθεί 7-9 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα.

Οινοποιείο Στέλιος Κεχρής
Oλύμπου 33 57009 Καλοχώρι Θεσσαλονίκη
www.kechris.gr
www.facebook.com/stelioskechrisdomaine