Αιτήσεις για την «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές φωνές της πόλης» – εαρινό κύκλο 2015

6719 anoixti skini theatrikes fones tis polis earinos kyklos 2015

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά για τέταρτη συνεχή χρονιά στη διοργάνωση του φεστιβάλ «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές φωνές της πόλης» με στόχο την τόνωση της τοπικής θεατρικής παραγωγής και  την προβολή της δουλειάς των ομάδων της πόλης.

Ο φετινός εαρινός κύκλος παραστάσεων, η ακριβής διάρκεια του οποίου θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα, θα δώσει τη δυνατότητα σε θεατρικές ομάδες της Θεσσαλονίκης να παρουσιάσουν στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον – Σκηνή Νίκος Ναουμίδης»  από μία παραγωγή της επιλογής τους.

Οι αιτήσεις των θεατρικών σχημάτων θα πρέπει να κατατεθούν στη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης (Κουντουριώτου 17, 4ος όροφος, Γραφείο Θεάτρου, με την ένδειξη «Ανοιχτή Σκηνή») έως και τις 2 Φεβρουαρίου 2015 και να συνοδεύονται από φάκελο που θα περιέχει τα πλήρη στοιχεία της θεατρικής ομάδας: Α.Φ.Μ., Δ.Ο.Υ., ιστορικό και υλικό σχετικό με την παράσταση (άδεια παρουσίασης, περίληψη έργου, σκεπτικό σκηνοθεσίας, συντελεστές, διανομή καθώς και dvd και φωτογραφίες για τις περιπτώσεις που η παράσταση είναι ήδη έτοιμη).
Εναλλακτικά οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται  ηλεκτρονικά στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η επιλογή των σχημάτων που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Θεάτρου του Δήμου Θεσσαλονίκης, με συνεκτίμηση διαφόρων κριτηρίων, όπως το δραματουργικό και σκηνοθετικό ενδιαφέρον της πρότασης, οι καλλιτεχνικοί συντελεστές, οι προηγούμενες παραγωγές των ομάδων κ.ο.κ.  

Διευκρινίζεται ότι για την υλοποίηση της διοργάνωσης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης παραχωρεί τις υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό του θεάτρου «Άνετον». Οι ομάδες θα έχουν την πλήρη ευθύνη για την πραγματοποίηση των παραστάσεων καθώς και για την έκδοση και πώληση εισιτηρίων, από άτομα της επιλογής τους. Τα θεατρικά σχήματα θα μπορούν να προχωρήσουν σε προπώληση εισιτηρίων από το εκδοτήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης στην Πλατεία Αριστοτέλους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση από την πλευρά τους. Όλα τα έσοδα θα αποδίδονται στις ομάδες που θα λάβουν μέρος στο φεστιβάλ.

Περισσότερες πληροφορίες στη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και στα τηλέφωνα 231 331 8208 (Πολυξένη Ζαπτιέ) και 231 331 8229 (Αθανάσιος Φυλακτός) τις εργάσιμες ημέρες και κατά τις ώρες 10.00 έως 13.00.