«Σχολείο για Κλόουν» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

6699 sxoleio gia klooun sto megaro mousikis thessalonikis

Φέτος το χειμώνα το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και η εταιρία «Γίνονται έργα» παρουσιάζουν από κοινού στα παιδιά και σε όσους θέλουν να νοιώσουν παιδιά το εξαιρετικό έργο του Friedrich Karl Waechter «Σχολείο για Κλόουν» σε μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου και σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου.

Σε  ένα σχολείο για κλόουν δάσκαλος και μαθητές προσπαθούν να συνυπάρξουν μέσα από καθημερινές συγκρούσεις, με κοινό παρονομαστή την αγάπη και των δυο για τον κόσμο των κλόουν.
Η αυταρχικότητα και η πειθαρχία του δασκάλου  κλόουν έρχονται αντιμέτωπες με τον αυθορμητισμό και τη φαντασία των εκκολαπτόμενων κλόουν.
Οι μαθητές με γνώμονα τη παιδική αθωότητα τους και τον κόσμο του ονείρου αντιδρούν στη στείρα διδασκαλία…στο τέλος οι ήρωες πάντα νικάνε και το παιχνίδι δεν τελειώνει ποτέ.

Το αριστουργηματικό έργο του Βέχτερ είναι ένας ύμνος στην παιδική αθωότητα και φαντασία επισημαίνοντας ταυτόχρονα το πόσο εύθραυστη και ευάλωτη μπορεί να γίνει όταν έρθει  αντιμέτωπη με την αυταρχικότητα, την απαξίωση και τα διδακτικά στεγανά.

Μια φαντασμαγορία χρωμάτων, μουσικής, χορογραφίες με πατίνια, κορδέλες, ποδήλατα, ξυλοπόδαροι, περιβάλουν όλη τη παράσταση που σκηνοθέτησε ο Τάσος Ράτζος, μεταφέροντας  τους θεατές σε ονειρικούς κόσμους.

Η προετοιμασία της παράστασης ξεκίνησε ήδη με ένα σεμινάριο από την ηθοποιό του ΚΘΒΕ Ερατώ Πίσση, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο πάνω σε τεχνικές κλοουνερί, έτσι ώστε οι ηθοποιοί  του έργου να έρθουν σε μια πιο κοντινή επαφή με τη μαγεία του κόσμου των κλόουν, να κατανοήσουν πλήρως το μεγαλείο του και να   το επικοινωνήσουν απλόχερα στο κοινό.

Η  χορογράφος του ΚΘΒΕ Ειρήνη Καλογηρά έχει αναλάβει να πλάσει το ιδιόμορφο σώμα που εκφράζει τον ψυχισμό που φέρει ο κάθε κλόουν  ξεχωριστά πάνω στη σκηνή,  τα σκηνικά-κοστούμια  υπογράφουν η  ομάδα της καλών τεχνών ΠΑΝΩΚΑΤΩ7 και τη πρωτότυπη μουσική της παράστασης συνέθεσε ο  Θοδωρής Παπαδημητρίου.

 «Σχολείο για Κλόουν»
Friedrich Karl Waechter

Μετάφραση  Ξένια Καλογεροπούλου
Σκηνοθεσία  Τάσος Ράτζος
κινησιολογία :            Ειρήνη Καλογηρά
σκηνικά- κοστούμια : ΠΑΝΩΚΑΤΩ7
μουσική :                   Θοδωρής Παπαδημητρίου
βοηθός σκηνοθέτη :   Βασιλειάδου Παυλίνα

Ηθοποιοί : Πασχάλης Αραμπατζής, Θωμάς Μπάντας, Μαριλού Βόμβολου, Μάριος Κωνσταντίνου, Ανδρέας Βασιλείου

Παραγωγή : «Γίνονται έργα»

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ –  Σκηνή Μ2    

Από Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015
Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Παραστάσεις :

Κυριακή :  15/2,  1/3, 8/3, 15/3, 22/3, 29/3

Σχολικές:   16,17/2, 2, 3/3, 9, 10/3, 16, 17/3, 30, 31/3

Τιμές εισιτηρίων:
γενική είσοδος:            11 ευρώ
μαθητικό        :              8 ευρώ,
σχολικές παραστάσεις: 7 ευρώ

Πληροφορίες : 2310 895 938    
www.tch.gr