«Η Σφήκα η Ρίκα στο Μαγεμένο Δάσος» στο Ράδιο Σίτυ

6651 i sfika i rika sto magemeno dasos sto theatro radio sity

Πρόκειται για ένα έργο που έχει τις ρίζες του στο παραδοσιακό παραμύθι «ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας», από τους μύθους του Αισώπου. Η προσέγγιση αυτή τη φορά, θέλησε να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά του τεμπέλη τζίτζικα δίνοντας μια φανταστική εκδοχή της συμπεριφοράς του!

Η σφήκα η Ρίκα γνωρίζει την περιπέτεια του τζίτζικα με τον μέρμηγκα και είναι η μόνη απ’ όλα τα ζώα του δάσους που θέλει να τον βοηθήσει, έτσι ώστε να αρχίσει κι αυτός να δουλεύει και να σταματήσουν να τον κοροϊδεύουν τα υπόλοιπα ζώα. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας της όμως, του αποκαλύπτει κάτι που οδηγεί στην εξαφάνιση του. Η σφήκα η Ρίκα, νιώθοντας ενοχές αποφασίζει να τον ψάχνει μέχρι να τον βρει! Ένα χρόνο μετά, φτάνει σε ένα ξέφωτο στο δάσος, όπου θα συναντήσει δύο περίεργους κορμούς, ένα πιθάρι που μιλάει μόνο με αινίγματα και θα ανακαλύψει το μυστήριο που κρύβεται με το κορίτσι στη λίμνη!

Κατά τη διάρκεια της παράστασης τα παιδιά, πέρα από την παρακολούθηση του παραμυθιού, καλούνται να συμμετέχουν στην εξέλιξη της ιστορίας. Διαδραστικά παιχνίδια εμπνευσμένα απ’ τον κλασσικό αθλητισμό, αλλά και αινίγματα που ακονίζουν το μυαλό τους, είναι μόνο μερικές απ’ τις διασκεδαστικές και συγχρόνως διδακτικές δυνατότητες αυτής της παράστασης.

Η συγγραφέας του έργου, Αγγελική Γκαλμπένη, έχει πολυετή πείρα στο παιδικό θέατρο, καθώς διετέλεσε θέατρο-παιδαγωγός του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος από το 2007. Έχει διδάξει σε δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε και με τη σκηνοθεσία. «Η σφήκα η Ρίκα στο μαγεμένο δάσος» είναι το πρώτο της θεατρικό έργο για παιδιά, στο οποίο συνδυάζει όλες τις εμπειρίες που τις απέφεραν οι παραπάνω απασχολήσεις της.

Διάρκεια: 75’

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία – Ερμηνεία: Αγγελική Γκαλμπένη
Παίζουν: Βαγγέλης Δουκουτσέλης, Άρης Αγάθος, Νεφέλη Κατσιμίχα
Πρωτότυπη μουσική: Χρήστος Στρατηγόπουλος
Χορογραφίες: Αυγουστίνος Κούμουλος
Σκηνικά – Κοστούμια: Αίας Μακρής

«Η Σφήκα η Ρίκα στο Μαγεμένο Δάσος» θα ταξιδέψει την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Ράδιο Σίτυ.
Θα δοθούν παραστάσεις

– αποκλειστικά για σχολεία, την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί.

– απογευματινή παράσταση, την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 215-5205352, 6945983264

Δείτε την παιδική θεατρική παράσταση «Η Σφήκα η Ρίκα στο Μαγεμένο Δάσος» με 5€