7ος Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου «Γιώργος Θυμής» – Ημιτελικός γύρος

6564 7os diethnis diagonismos pianou giorgos thymis imitelikos gyros

Συνεχίζεται ο 7ος Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου «Γιώργος Θυμής» που συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Φίλων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και η Κ.Ο.Θ., με τους 12 προκριθέντες στον Ημιτελικό γύρο του διαγωνισμού.

Οι 12 πιανίστες που προκρίθηκαν στον ημιτελικό είναι οι Ηλίας Φουλίδης, Danylo Saienko (Ουκρανία), Daniel Seng (Γερμανία), Yun Ho Chen (Ταιβάν), Chie Takenaka (Ιαπωνία), Justas Ceponis (Λιθουανία), Jo – Ho Won (Κορέα), Michael Davidov (Ισπανία), Caterina Grewe (Γερμανία), Iku Nakamura (Ιαπωνία), Jackie Jaekyung Yoo (Κορέα) και Artavazd Hambaryan (Αρμενία).

Ο Ημιτελικός γύρος διεξάγεται στις 12 και 13 Ιανουαρίου και ώρες 11:00-14:00 & 17:00-21:00 στην Αίθουσα Συναυλιών της Κ.Ο.Θ. «Σόλων Μιχαηλίδης» με ελεύθερη είσοδο (Λεωφόρος Νίκης 73).

Στον τελικό γύρο του Διαγωνισμού οι τρεις φιναλίστ θα παρουσιάσουν ένα έργο της επιλογής τους με τη σύμπραξη της Κ.Ο.Θ., υπό τη μουσική διεύθυνση του μαέστρου Ντάριους Μικούλκσι.

Ο τελικός γύρος του Διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης», του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και ώρα 20:30.

Διαβάστε περισσότερα για τον 7ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου «Γιώργος Θυμής» ΕΔΩ

Εισιτήρια για τη συναυλία του τελικού: 18€, 9€, 5€ (φοιτητές, σπουδαστές, άνεργοι)
Προπώληση εισιτηρίων: Εκδοτήριο Κ.Ο.Θ. (Πλ. Αριστοτέλους), τηλ: 2310.236990

Την κριτική επιτροπή του Διαγωνισμού απαρτίζουν διακεκριμένοι καλλιτέχνες διεθνούς κύρους και συγκεκριμένα ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κ.Ο.Θ. Γεώργιος Βράνος, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Κ.Ο.Θ. και πιανίστας Γιώργος Κωνσταντινίδης και οι πιανίστες Bernard Ringeissen, Jura Margulis, Etsuko Hirose, Pierre Reach και Νόρα Λουκίδου.

Νόρα Λουκίδου, Pierre Reach, Bernard Ringeissen, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Jura Margulis, Etsuko Hirose

6564 7os diethnis diagonismos pianou giorgos thymis imitelikos gyros

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Κ.Ο.Θ. και πιανίστας Γιώργος Κωνσταντινίδης