Μήνυμα

Λυπούμαστε – αυτό το στοιχείο μπορεί να είχε ενημερωθεί ενώ βλέπατε την ιστοσελίδα. Παρακαλώ προσπαθήστε πάλι.

Παρουσίαση βιβλίου του Μάκη Μάτσα «Πίσω από τη Μαρκίζα»

Σε  μια εκδήλωση μνήμης, αγάπης, εξομολόγησης και αλήθειας παρουσιάστηκε το βιβλίο του Μάκη Μάτσα «Πίσω από τη Μαρκίζα» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Ο Μάκης Μάτσας, κεντρικός αφηγητής της ιστορίας της Ελληνικής δισκογραφίας των τελευταίων 40 χρόνων, παρουσιάζει στο βιβλίο του τα γεγονότα, έτσι όπως τα έζησε ο ίδιος.
Αποσπάσματα από τη συναρπαστική ιστορία της ζωής του αλλά και της Ελλάδας ταυτόχρονα, από το 1943 που παιδάκι βρέθηκε  να κρύβεται στα βουνά της Ευρυτανίας λόγω κατοχής έως σήμερα, διάβασαν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κ.Θ.Β.Ε. Γιάννης Βούρος  η ηθοποιός Στέλλα Καζάζη και ο Μάκης Μάτσας.
Ενώ στο video wall προβάλλονταν βίντεο αρχείου και αποσπάσματα αγαπημένων τραγουδιστών, από την συμμετοχή τους στην αντίστοιχη παρουσίαση του βιβλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

6352 parousiasi vivliou tou maki matsa piso apo ti markiza

Ερωτήσεις στον Μάκη Μάτσα, έθεσε ο διευθυντής του Soul magazine, ΣτέφανοςΤσιτσόπουλος.

Η βραδιά έκλεισε με την Ανδιάννα  Μπάμπαλη να τραγουδά το «Είσαι εσύ ο άνθρωπος μου», ένα τραγούδι που ενώνει τις τρείς γενιές προσφοράς της οικογένειας Μάτσα στην ελληνική δισκογραφία.

Οι φίλοι που παρότρυναν τον Μάκη Μάτσα να εκδώσει το βιβλίο αυτό προλόγισαν με τον δικό τους τρόπο την εκδήλωση, ο γλύπτης Κώστας Βαρώτσος δια λόγου και ο ΚΥΡ με το υπέροχο σκίτσο που είδαμε στην οθόνη της έναρξης.
Και έτσι σε μία παρουσίαση βιβλίου, πέρασε σε δύο ώρες μέσα η πορεία και η εξέλιξη του ελληνικού τραγουδιού αλλά μαζί μ’ αυτό και ο συναισθηματικός κόσμος ενός ολόκληρου λαού των τελευταίων δεκαετιών.
Ο Μάκης Μάτσας γεννήθηκε μέσα στη μουσική, αφοσιώθηκε σε αυτή και δημιούργησε με τόλμη και ήθος μια νέα γενιά δημιουργών και τραγουδιστών.
Παράλληλα συνεχίζοντας την πορεία του πατέρα του αναβίωσε με σεβασμό το ρεμπέτικο και το δημοτικό τραγούδι.
Σε αυτή τη θρυλική διαδρομή επηρέασε όσο λίγοι τη μουσική ιστορία του τόπου.

Την σκηνοθετική επιμέλεια των  video της παρουσίασης είχε  ο Κώστας Αυγέρης.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες από τον πολιτικό, τον διπλωματικό, τον  καλλιτεχνικό, τον επιχειρηματικό, τον δημοσιογραφικό και τον πνευματικό χώρο.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τον Περιφερειάχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα,  την πρόεδρο του Κ.Θ.Β.Ε. Μένη Λυσαρίδου ,τον πρόεδρο  της  Ισραηλιτικής κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ, την πρόεδρο της Ελληνικής εθνικής επιτροπής της  Unesco  Καίτη Τζιτζικώστα, τον Βασίλη Καρρά, τον Φίλιππο Γράψα , τον Ν.Καρατζά του Ιανού, τον Κ. Παπαδόπουλο των εκδόσεων Διόπτρα και πολλούς άλλους…

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
ΜΑΚΗΣ ΜΑΤΣΑΣ
«ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΚΙΖΑ»
ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ.