Παρουσίαση της νέας δουλειάς του συνθέτη Γιώργου Καζαντζή «Μικρή Σουίτα»

6159 parousiasi tis neas douleias tou syntheti giorgou kazantzi mikri souita

Όταν η Μουσική της Ποίησης ανακαλύπτεται, τότε τα πράγματα είναι πολύ εύκολα για τον συνθέτη. Ο Γιώργος Καζαντζής εξερεύνησε τα ποιήματα της Κικής Δημουλά και ανακάλυψε επτά ολοκληρωμένες συνθέσεις που αποτυπώνουν τις μουσικές δέκα έξι ποιημάτων της.

Η ίδια, σε «διάλογο» με τη μουσική, τα απαγγέλλει με την μοναδική «μουσική της αφήγηση»!

Το ορχηστρικό σύνολο είναι μάλλον συμφωνικό με ιδιαίτερες πινελιές παράδοσης, αλλά και σύγχρονους εναλλακτικούς ήχους.
Η δομή… μάλλον «minimal», το ύφος…;

Ένα διπλό CD όπου στο πρώτο μέρος απολαμβάνουμε αυτή την όσμωση ποίησης και μουσικής και στο δεύτερο τις επτά συνθέσεις ως αμιγώς ορχηστρικό έργο, ενώ το δημιούργημα τελειώνει με την Κική Δημουλά να διαβάζει με τη συνοδεία του συνθέτη στο πιάνο.

Εκδήλωση με αφορμή τη νέα δισκογραφική δουλειά του συνθέτη Γιώργου Καζαντζή «Μικρή Σουίτα» με μελοποιημένη ποίηση της Κικής Δημουλά θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014, στις 12.00, στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη  (Εθνικής Αμύνης 27).

Θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας, Έλλη Χρυσίδου, η Διευθύντρια του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, Λόλα Τότσιου και οι  συγγραφείς, Γιώργος Κορδομενίδης και Τέλλος Φίλης καθώς και ο συνθέτης του CD, Γιώργος Καζαντζής.
Συντονίζει ο Γιάννης Τσολακίδης.

Στην παρουσίαση θα διαβάσουν μερικά από τα ποιήματα της Κικής Δημουλά που περιέχονται στο CD, οι Τέλλος Φίλης και Γιάννης Τσολακίδης, με τη συνοδεία του συνθέτη στο πιάνο.

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, ώρα 12.00

Παρουσίαση της νέας δισκογραφικής δουλειάς του Γ. Καζαντζή, σε ποίηση Κικής Δημουλά στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, Εθνικής Αμύνης 27, Θεσσαλονίκη, 546 21.
ΤΗΛ 2310 374800

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.