4ο Thessaloniki Food Festival : Στις γειτονιές των γεύσεων και των αισθήσεων

5892 stis geitonies ton geyseon kai ton aisthiseon 4o thessaloniki food festival

Με την εκδήλωση στις «Γειτονιές των Γεύσεων και των Αισθήσεων» συνεχίζεται το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014, το 4ο THESSALONIKI FOOD FESTIVAL, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Στις παραδοσιακές αγορές της πόλης «Καπάνι» και «Μοδιάνο», σεφ, μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και τα μέλη του Συλλόγου Επαγγελματιών του Ιστορικού Κέντρου, θα παρουσιάσουν στις 12 το μεσημέρι τα πιο διαδεδομένα μυρωδικά, βότανα και μπαχαρικά, που χρησιμοποιούνται στα πιάτα της Θεσσαλονίκης.

Σε πάγκους που θα στηθούν για το σκοπό αυτό στα σημεία διάθεσης των τοπικών προϊόντων, οι σεφ θα μοιραστούν με τον κόσμο χρήσιμα μυστικά σχετικά με τις ουσίες που απελευθερώνουν στη διάρκεια του μαγειρέματος τα μπαχαρικά, με τα πλεονεκτήματα των αρωματικών φυτών της ελληνικής γης καθώς και με τις εναλλακτικές χρήσεις τους, σε αποξηραμένη ή φρέσκια μορφή.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση του 4ου THESSALONIKI FOOD FESTIVAL στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://foodfestival.thessaloniki.gr