«Ζήτω, η Αμφίβολη Ζωή!» στο Θέατρο «Φαργκάνη»

12 σύντομα σκετς, 12 πορτραίτα σημερινών Ελλήνων, 12 «ακτινογραφίες» της σύγχρονης ζωής, μαζί με μιαν εισαγωγή κι έναν επίλογο, είναι το έργο του Σάκη Σερέφα, «Ζήτω, η Αμφίβολη Ζωή !».

Όπως τονίζει και ο ίδιος ο συγγραφέας «Δώδεκα ιστορίες που δείχνουν πόσο απρόοπτες είναι οι ζωές μας. Για καλό ή για κακό. Δώδεκα ιστορίες που αμφισβητούν τις μασίφ βεβαιότητες μέσα στις οποίες κατοικούν οι τρόμοι ή οι παρηγοριές μας.»  Και που θέτουν στον θεατή το ερώτημα : «Εσύ, τι θάκανες ;» Γιατί, εδώ, ο θεατής είναι συμμέτοχος, είναι ο φίλος, ο κριτής, ο εξομολόγος, ο (συν)πάσχων.

Ο Σερέφας δεξιοτεχνικά περνάει από το χιούμορ στη συγκίνηση κι από κει πίσω στο γέλιο. Και απευθύνεται μετωπικά σε όλους εμάς που βρισκόμαστε επί σκηνής ή στην πλατεία. Με παιχνιδιάρικη διάθεση, χωρίς μακρηγορίες και δραματολογικούς εξαναγκασμούς μας κάνει να συλλογιστούμε πάνω στην «ανθρώπινη κατάσταση», βγαίνοντας τελικά από την παράσταση, μ’ ένα πλατύ λυτρωτικό χαμόγελο.

Στις 28 Νοεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, θα κάνει Πρεμιέρα το Θέατρο Αναζήτηση Θεσσαλονίκης της Θεατρικής Έρευνας, με το έργο του Σάκη Σερέφα «Ζήτω, η Αμφίβολη Ζωή !», σε σκηνοθεσία Αχιλλέα Ψαλτόπουλου, στο Θέατρο «Φαργκάνη».

Το έργο ανεβαίνει σε Σκηνοθεσία Αχιλλέα Ψαλτόπουλου, Σκηνικά Ευγένιου Γκάλκιν, Κοστούμια Μαριλένας Μπιντεβίνου, Γραφιστικά Ελίζας Ζαρίφη-TresBanal, Μουσική Διογένης Δασκάλου, Δημόσιες Σχέσεις Ρίτας Σίσιου, Διεύθυνση Παραγωγής Νατάσας Κοντελετζίδου και με Βοηθό Σκηνοθέτη την Πολύνα Κούρτη.

Παίζουν οι ηθοποιοί Χριστίνα Καραγρηγορίου, Στέργιος Κωνσταντζίκης, Νάνσυ Σακελλαρίδου, Βασίλειος Σταθόπουλος, Θοδωρής Τέρπος, Αχιλλέας Ψαλτόπουλος και σε έκτακτη συμμετοχή ο Διογένης Δασκάλου.

Ο  «αόρατος θίασος θα περνά» στο προσκήνιο «με μουσικές εξαίσιες, με φωνές…», μαγευτικές.

Kάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 9 μ.μ. ενώ την Κυριακή στις 8 μ.μ.

Στο Θέατρο «Φαργκάνη», Ιασωνίδου με Εγνατίας, Περιοχή Καμάρας, τηλ. 2310 9600063.

Τιμές εισιτηρίων : Κανονικό 14 Ευρώ, Φοιτητικό-Νεανικό, Ανέργων 10 Ευρώ, Ατέλειες 5 Ευρώ

Διαβάστε συνέντευξη του Στέργιου Κωνσταντζίκη ΕΔΩ