Κορυφαίοι της Ρωσίας – Αστέρια της Μόσχας στο Μέγαρο Μουσικής

Ένα μοναδικό Gala Κλασικού Μπαλέτου με αποσπάσματα κορυφαίων αριστουργημάτων από καταξιωμένους χορευτές της Μόσχας. Καταξιωμένοι πρώτοι χορευτές διάσημων μπαλέτων της Μόσχας πρωταγωνιστούν σε ένα μοναδικό αφιέρωμα με κλασικά έργα το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Κορυφαίοι πρωταγωνιστές των μεγάλων ρωσικών σχολών μπαλέτου συναντιούνται, ερμηνεύουν και αναδεικνύουν με την υψηλή δεξιότητά τους αποσπάσματα από μοναδικό έργα.

Οι σολίστες του Θεάτρου Μπολσόι Αντρέι Ευδοκίμοβ και Εκατερίνα Μπολσακόβα θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από τη Σεχραζάντ. Οι σολίστες του Μπολσόι Εγκόρ Χραμούσιν και Βασίλιεβα Βαλέρια από την Ωραία Κοιμωμένη και τη Λίμνη των Κύκνων.
Η Αναστασία Λιμενκό και ο Σμιλέβσκι Ζόρα του Στανισλάβσκι και της σχολής Νεμίρομιτς-Νταντσένκο θα μας ταξιδέψουν στη Γιορτή των Λουλουδιών στο Τζενσάνο και θα χορέψουν ένα Φανταστικό Χορό. Η Βαλέρια Βασίλιεβα θα ερμηνεύσει μέρη από τη Ρούσκαγια.
Η Μπαγιαρμά Τσιμπίκοβα και Μπαΐρ Τσιντιπίλοβ από τη Ζιζέλ, αλλά και ένα Σύγχρονο Αντάζιο.
Ο Αλεξάντρ Φιλιμόντσεβ από το Γκοπάκ. Η Ελένα Λεμεσέβσκαγια και ο Αϊντάρ Χισαμουτδίνοβ ένα Σύγχρονο κομμάτι. Ενώ οι σολίστες του Θεάτρου Μπολσόι Αντρέι Ευδοκίμοβ και η Αναστασία Λιμενκό του Στανισλάβσκι και της σχολής Μείρομιτς-Νταντσένκο θα αναδείξουν την ομορφιά του Δον Κιχώτη.

Η παράσταση “Κορυφαίοι της Ρωσίας – Αστέρια της Μόσχας” είναι μια σπάνια καλλιτεχνική βραδιά κλασικού χορού μοναδικής ομορφιάς με δυναμικές ερμηνείες και έντονες συγκινήσεις.

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, στις 17.00 και 21.00

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)
Τιμές εισιτηρίων: 60€, 50€, 40€, 30€, 20€ (φοιτητικά)