49α ΔΗΜΗΤΡΙΑ : Performance «Εντροπία» στα Σφαγεία

4868 o mia epoxi stin kolasi 14 11

Η δυσκολία του σώματος πάνω στη μεταβαλλόμενη επιφάνεια και η δυσκολία του μυαλού στη μεταβαλλόμενη καθημερινότητα. Μια σόλο παράσταση, όπου χορός και εικαστική εγκατάσταση δημιουργούν ένα αλληλοεξαρτώμενο σύστημα ισορροπίας – ανισορροπίας. Πάνω σε αυτό, το ανθρώπινο στοιχείο, εκτεθειμένο στο φαινόμενο της βαρύτητας, προσπαθεί να ορθοποδήσει, να σταθεί, να περπατήσει.

Η Αλεξία Φάλλα είναι χορεύτρια-performer με βάση την Θεσσαλονίκη, απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου της Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. και της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης. Συνεχίζοντας την κατάρτισή της στο χορό, την κίνηση και τα εικαστικά συνεργάστηκε με καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων ο Δάφνις Κόκκινος, Manuel Vason, Laurel Tentindo – TBDC Education program, New York City Center.

Η πρώτη της προσωπική δουλειά της, ‘Last Chance’, παρουσιάστηκε στο 2ο Φεστιβάλ Χορού Θεσσαλονίκης το 2012. Η performance ‘Συνοδοιπόροι’, συνέργεια με τον Αλέξανδρο Πλωμαρίτη, παρουσιάστηκε στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη και στο Re-Culture Festival στην Πάτρα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Ιδέα-Σκηνοθεσία- Εκτέλεση: Αλεξία Φάλλα
Σκηνοθετική Επιμέλεια: Φαίη Πανουσοπούλου
Σχεδιασμός-Μελέτη Εγκατάστασης: Γιώργος Γκιάτας / ΜOCK Architecturedesing
Εκτέλεση Εγκατάστασης: Κώστας Πασχαλίδης
Κοστούμι: Σπύρος Ζανιάς
Φωτιστική Εγκατάσταση : Μαρία Λαζαρίδου, Δήμητρα Αλουτζανίδου
Μουσική: Σπύρος Εμμανουηλίδης
Φωτογραφία: Νίκος Κωστόπουλος
Διεύθυνση Παραγωγής: Φαίη Πανουσοπούλου

Eντροπία
ΧΟΡΟΣ – PERFORMANCE
Αλεξία Φάλλα
Στα πλαίσια των 49ων Δημητρίων

Δευτέρα 13 – Τρίτη 14 Οκτωβρίου
Τιμές εισιτηρίων: 7€

Διαβάστε περισσότερα για τα 49α ΔΗΜΗΤΡΙΑ και την προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ