Κουκλοθέατρο «Mano viva» στο λεωφορείο-θεατράκι «The Bus Theatre»

Στην περιοχή του Λευκού Πύργου, κοντά στο Βασιλικό Θέατρο, θα γίνει η παράσταση «Mano viva» μέσα στο λεωφορείο-θεατράκι «The Bus Theatre»από τον θίασο Girovago και  Rondella. Το θέαμα είναι χωρίς λόγια, κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και διαρκεί 50 λεπτά.

Κουκλοθέατρο Δρόμου στο «The Bus Theatre» του Girovago και Rondella.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΘΕΑΜΑΤΟΣ
Η Manoviva είναι μια μαριονέτα πέντε δάχτυλων που περπατά.

Αποτελείται από πέντε μέρη: ένα κεφάλι, δύο χέρια και δύο πόδια. Τα οποία αντιστοιχούν στα πέντε δάχτυλα ενός χεριού. Με αυτό τον τρόπο το χέρι μεταμορφώνεται σε μια απίστευτη μαριονέτα με άπειρο εύρος  πιθανών εκφράσεων. Είναι το κερασάκι στην τούρτα της τριαντάχρονης  εμπειρίας του Girovago e Rondella.

Η παράσταση Girovago e Rondella μπορεί χαρακτηριστεί δημοφιλής και ποιητική, καθώς είναι  εύκολη στην κατανόηση,  αλλά παρόλα αυτά ακολουθεί μια πολύ ευφυή ποιητική ροή που προβάλλεται  σε κάθε στιγμή και κάθε κίνηση.

Δύο χαρακτήρες: της Manon, με μια κόκκινη φούστα και του Manin, χωρίς ρούχα. Δύο μουσικοί, σε μια παράσταση πενήντα λεπτών χωρίς λόγια. Μόνο δαχτυλόκουκλες.

Το πρώτο μέρος της παράστασης πραγματεύεται το θέμα του τσίρκου, με τεχνάσματα  ώστε να αποσπάσει το ενδιαφέρον του κοινού. Στο δεύτερο μέρος της παράστασης, αντί των λέξεων, χρησιμοποιούνται σύμβολα που παραπέμπουν σε ένα άλλο επίπεδο κατανόησης η οποία συνήθως παραμελείται και  είναι σουρεαλιστική, όπως ένας πίνακας ζωγραφικής του Σαγκάλ.

Στο τέλος της παράστασης τα φώτα ανάβουν και σηματοδοτούν το τέλος της μαγείας. Οι δύο κούκλες αλληλεπιδρούν με το κοινό, δίνοντας χειραψίες και χαιρετισμούς στους Θεατές. Αυτή είναι η άμεση επαφή, το ξύπνημα από το όνειρο.Στο Τέλος το κοινό θα μπορέσει να “φορέσει” τις κούκλες, απλώς με την κίνηση των δακτύλων.

Η ιδιόμορφες κούκλες Manoviva έχουν χρησιμοποιηθεί επίσης ως  θεραπευτική συσκευή. Οι Manoviva είναι φτιαγμένες στο χέρι με φυσικό Lattex από  τον Girovago και  την Rondella. Έχοντας εμφανιστεί σε δεκαοκτώ διαφορετικές χώρες του κόσμου αποδεικνύουν ότι ο κόσμος δεν έχει σύνορα.

Ο  χειρισμός της manoviva αναπτύσσει εκφραστικές και κινητικές  δυνατότητες.

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου στις 6μμ.