Η ΣΙΩΠΗΛΗ ΣΥΖΥΓΟΣ

3816 i siopili syzygos

Η ιστορία ενός “τέλειου” σύγχρονου ζευγαρίου στο Σικάγο, που η σχέση τους, με καταλύτη μια νεαρή ερωμένη, οδεύει προς τη διάλυσή της, μέσα από τη οπτική γωνία, εναλλάξ από κεφάλαιο σε κεφάλαιο, Εκείνης κι Εκείνου, όχι όμως με τον αναμενόμενο τρόπο, μετατρέποντας την αφήγηση σε ένα αντυσυμβατικό ψυχολογικό θρίλερ.

Ο γάµος της Τζόντι και του Τοντ βρίσκεται σε κρίσιµη στιγµή. Πολλά διακυβεύονται, συµπεριλαµβανοµένης της άνετης ζωής τους στο πανέµορφο διαµέρισµα στο Σικάγο δίπλα στο νερό, καθώς εκείνη και εκείνος προχωρούν µε ιλιγγιώδη ταχύτητα προς το κεντρικό γεγονός. Εκείνος ζει διπλή ζωή. Εκείνη ζει και αναπνέει την άρνηση. Εκείνος αποφασίζει να φύγει. Εκείνη δεν έχει τίποτα πια να χάσει. Μέσα από την εναλλαγή των φωνών, το μυθιστόρημα µιλάει για έναν γάµο που διαλύεται, για ένα ζευγάρι που οδεύει προς την καταστροφή, για παραχωρήσεις που είναι αδύνατον να γίνουν, για υποσχέσεις που δεν πρόκειται να εκπληρωθούν…

Η Καναδέζα A.S.A. Harrison πέθανε από καρκίνο τον Απρίλιο του 2013 στα 65 της χρόνια. Η «Σιωπηλή σύζυγος» είναι το πρώτο µυθιστόρηµα της, που εκδόθηκε μετά το θάνατό της.

«Η σιωπηλή σύζυγος» της A.S.A. Harrison, εκδόσεις Πατάκη