Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Επανεκδίδονται στα Ελληνικά σε έναν τόμο οι ιστορίες «Γυάλινη Πόλη», «Φαντάσματα» και «Κλειδωμένο Δωμάτιο» που συνθέτουν την Τριλογία της Νέας Υόρκης. Ο Πολ Όστερ μετά το αυτοβιογραφικό «Η επινόηση της μοναξιάς» προσπαθεί να εκδώσει τη «Γυάλινη Πόλη» που θα απορριφθεί από δεκάδες εκδοτικούς οίκους πριν τελικά εκδοθεί από ένα μικρός εκδοτικό οίκο της Καλιφόρνιας το 1985.

Οι κριτικές τον εγκωμιάζουν και το βιβλίο έχει θεαματικές πωλήσεις. Ακολουθούν τα βιβλία «Φαντάσματα» και «Κλειδωμένο Δωμάτιο».

«Γυάλινη Πόλη»: Ένα λάθος τηλεφώνημα μέσα στη νύχτα θα σταθεί η αφορμή ο συγγραφέας ιστοριών μυστηρίου Ντανιέλ Κουίν να υιοθετήσει μια άλλη ταυτότητα και να εμπλακεί σε μια ιστορία που τον υπερβαίνει.

«Φαντάσματα»: Ο Μπλου προσλαμβάνεται από έναν άντρα ονόματι Γουάιτ για να παρακολουθήσει έναν τρίτο άντρα, τον Μπλοκ.
«Κλειδωμένο Δωμάτιο»: Ο ήρωας αναλαμβάνει να επιμεληθεί την έκδοση των έργων του καλύτερού του φίλου, Φάνσοου, που εξαφανίζεται δίχως ίχνη και όλοι τον νομίζουν νεκρό…

Σε καθεμιά από τις ιστορίες η αναζήτηση στοιχείων από έναν ντετέκτιβ οδηγεί σε εξαιρετικές συμπτώσεις, που ανάγουν τελικά την απλή παρακολούθηση ενός “υπόπτου” σε μια σπουδή της ανθρώπινης συνθήκης.

«Η τριλογία της Νέας» του Πολ Όστερ, εκδόσεις Μεταίχμιο