«Τhe Squaf​ts» από το χοροθέατρο Κinetic Τheatre of Μoscow στο Λόφο της Σάνης

Τις παραστατικές τέχνες θα εκπροσωπήσει επάξια το χοροθέατρο Kinetic Theatre of Moscow του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη και χορογράφου Sasha Pepelyaev που θα παρουσιάσει μια avant garde, multi-media χοροθεατρική παράσταση, μία ρηξικέλευθη εξέλιξη της μακράς χορευτικής παράδοσης της Ρωσίας.

Η παράσταση με τον τίτλο SQUAFTS (Square for Temporary Storage 48×9), αποτελεί ένα παιχνίδι των αντανακλάσεων, μια αμγεία της σύλληψης και ανάμειξης της κάθε στιγμής, μια χορογραφία που μετατρέπεται ζωντανά από το σκηνοθέτη σας σε «εικαστικά» τόπια που ορίζουν το πλαίσιο δράσης.

Οι ίδιοι περιγράφουν τις κινήσεις τους με τον ακόλουθο τρόπο: ‘’Τι μπορεί να αντανακλάται σε γυάλινο παράθυρο ένα συνηθισμένο απόγευμα Πέμπτης; Οτιδήποτε ή τίποτα, ή  κάτι ενδιάμεσο…Το αντικείμενο της αντανάκλασης εξαρτάται από τη διάθεση του παρατηρητή και από την κατεύθυνση του ανέμου. Ή από κάτι άλλο… Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειώσουμε ότι η αντανάκλαση δεν ακολουθεί πάντα το αντανακλώμενο, συμβαίνει καμιά φορά το ένα να υπερκαλύπτει το άλλο ή να υστερεί σε σχέση με αυτό. Αυτές οι στιγμές είναι οι πιο ενδιαφέρουσες, που συμβαίνουν αποκλειστικά όταν φανταζόμαστε ανθρώπους σαν παράθυρα και βλέπουμε μέσα τους μέσα από κρυφούς κόσμους.’’

Sasha (Alexander) Pepelyaev

O Sasha (Alexander) Pepelyaev είναι ένας βραβευμένος σκηνοθέτης και χορογράφος. Μετά τις σπουδές χημείας στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας και θεάτρου στο Ινστιτούτου Θεάτρου της Μόσχας πέρασε μερικά χρόνια μεταξύ των Ουραλίων Όρων, της Μόσχας και του Άμστερνταμ, αναζητώντας τον εαυτό του. Συμπτωματικά, οι δραματικές αλλαγές του σοβιετικού συστήματος δημιούργησαν ένα υπόβαθρο για αυτήν την αναζήτηση. Ως αποτέλεσμα, ιδρύθηκε στη Μόσχα η εταιρεία σύγχρονου χορού KINETIC THEATRE. Αυτή η καλλιτεχνικά και οικονομικά ανεξάρτητη ομάδα λειτούργησε ως εργαστήριο για μία διαδοχική σειρά από παραγωγές, εστιασμένες σε γενικές γραμμές στον ορισμό του τι μπορεί να είναι το σύγχρονο χοροθέατρο στη Ρωσία και το πώς ο χορός συνδέεται με τον κόσμο των φυσικών αντικειμένων, δυνάμεων και ενεργειών.

Από το 1998 ο Sasha Pepelyaev διδάσκει εντατικά και δίνει σεμινάρια σε διάφορα χορευτικά και θεατρικά κέντρα στη Ρωσία, την Ολλανδία, τη Σουηδία, τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Λιθουανία, τη Γερμανία, την Κένυα, την Τανζανία, τις ΗΠΑ, την Αίγυπτο και την Εσθονία.

Πρόσφατα, τα έργα της εταιρείας ξεκίνησαν να εστιάζουν στο συνδυασμό του χορού και του διαδραστικού βίντεο.

LINE- UP

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ / ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ  Alexander Pepelyaev

ΧΟΡΕΥΤΕΣ

Tatiana Gordeeva

Daria Buzovkina

Ilia Shaburov

Evgeny Pankratov

ΗΧΟΛΗΨΙΑ Alexander Kolosov

Sani Festival :

PERFORMANCE «Τhe Squaf​ts» από το χοροθέατρο Κinetic Τheatre of Μoscow, υπό τη διεύθυνση και τη χορογραφία του Sasha Pepelyaev

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014 |Λόφος Σάνης – 21.30

Η παράσταση “The Squafts” θα ξεκινήσει 22:15 αντί για 21:30 λόγω κακών καιρικών συνθηκων που εμπόδισαν την χθεσινη τελική πρόβα.

TΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική Είσοδος: 15€
Είσοδος Αριθμημένης Θέσης: 25€
Είσοδος Πελατών Sani Resort: 10€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Η προπώληση εισιτηρίων αρχίζει 2 εβδομάδες πριν από κάθε εκδήλωση.
Για περισσότερες πληροφορίες: 2310 317 327, 2310 312 320, www.sanifestival.gr/