Ζώδια Ιουλίου 2014

3267 zodia maiou 2

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ο Τζίμι Χέντριξ έλεγε «Once you’re dead, you’re ready for life». Όσοι αντιμετώπιζαν ένα είδος κατάθλιψης ή αδυναμίας να συναναστραφούν με άλλους, θα νιώσουν καλύτερα αυτό το διάστημα. Κάποιοι θα εξελιχθούν επαγγελματικά και θα δημιουργήσουν κάτι καλύτερο από αυτό που συνήθιζαν. Ήρθε η ώρα να ξεμπλοκαριστείς ψυχολογικά.

ΛΕΩΝ
Θα σηκώνεσαι το πρωί και θα πέφτεις για ύπνο το βράδυ. Στο ενδιάμεσο θα κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολύχρονης προσπάθειας σου για να κατακτήσεις την ζωή και την ευτυχία. Υπάρχει περίπτωση να υποστείς την κριτική από τους άλλους. Μην πτοείσαι. Δες το ως τρόπο για να καταλάβεις τα λάθη σου και να τα βελτιώσεις.
 
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Οι αδυναμίες σου θα είναι στο ζενίθ αυτό το διάστημα. Αυτό θα σε οδηγήσει να χάσεις αρκετά λεφτά, είτε σε επιχειρήσεις είτε σε απολαύσεις. Να ξέρεις, αν αυτό σε παρηγορεί, πως μόνο οι μεγάλοι άνθρωποι έχουν μεγάλες αδυναμίες. Απόλαυσε τις λοιπόν. Η λυπητερή έπεται.

ΖΥΓΟΣ
Ήρθε η ώρα να παραμερίσεις για τους άλλους και να τους αφήσεις να εκφραστούν. Έκανες πολλά θετικά το προηγούμενο διάστημα και ίσως να δίδαξες και πολλά σε υφιστάμενους σου και συνεργάτες. Να ξέρεις πως ο καλός δάσκαλος είναι αυτός που αφού έχει κάνει τη δουλειά του, γίνεται σταδιακά περιττός. Δέξου το με χαρά ως επιτέλεση της δικής σου δουλειάς.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Υπάρχει ένα θέμα με σένα. Δεν κατανοείς εύκολα τους ανθρώπους. Αυτό θα σε προβληματίσει αυτό το διάστημα. Ίσως ήρθε η ώρα να ρωτάς και να αντιλαμβάνεσαι σε τι ακριβώς εστιάζουν διαφορετικοί άνθρωποι, πώς βλέπουν τον κόσμο. Αυτό θα σε ωθήσει να βγάλεις κάποια συμπεράσματα για τον εαυτό σου και τους γύρω σου. Παρατήρησε με διαύγεια, αν βέβαια έχεις την ικανότητα αυτή.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Θα σε παρεξηγήσουν πολλοί αυτό το διάστημα. Ίσως προτρέχεις και λες πράγματα που είναι διφορούμενα και μάλλον ενοχλητικά. Ίσως θα πρέπει να διαβάσεις το βιβλίο «Η τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο» πάνω στις σκέψεις του Σοπενάουερ, διότι αλλιώς θα πέσεις σε κατάθλιψη από την αντιμετώπιση των άλλων. Σκέψου πριν μιλήσεις. Αυτή είναι η συμβουλή του μήνα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Θα νιώσεις πως οι μέρες σου επαναλαμβάνονται αενάως κατά τον ίδιο τρόπο και την ίδια ρουτίνα. Κάτι σαν το «Rockaby» του Μπέκετ ή τη «Μονοτονία» του Καβάφη. Ο μόνος τρόπος για να βγεις από αυτό, είναι να κάνεις μικρές διαφοροποιήσεις ή να ακολουθείς διαφορετικούς τρόπους σε αυτή την ίδια ρουτίνα. Στα μέσα του μήνα θα βάλεις κάποιο στόχο επαγγελματικό.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Η ευελιξία δεν θα είναι στα κύρια χαρακτηριστικά σου αυτό το διάστημα. Μπαίνεις σε μια εποχή αλλαγών. Θα σκεφτείς αλλά δεν θα μπεις στην πράξη ακόμα. Το καλοκαίρι είναι μια εποχή που οι άνθρωποι, εκτός των άλλων, διασκεδάζουν και ξεκουράζονται. Θα σου δημιουργηθεί η ανάγκη να ξεκαθαρίσεις καταστάσεις και συμπεριφορές ανθρώπων στο μυαλό σου, ώστε να τις επιλύσεις.

ΙΧΘΥΕΣ
Οι γονείς σου δεν έχουν πάντα δίκιο. Ευτυχώς για σένα ήρθε η ώρα να ενηλικιωθείς και να ωριμάσεις. Οι φίλοι σου θα σε βοηθήσουν, αν είναι πραγματικοί σου φίλοι βέβαια. Κατά τα άλλα, θα είναι ένα διασκεδαστικό καλοκαίρι για σένα (για όσους έχουν την ευχέρεια να ταξιδέψουν) και ίσως γνωρίσεις και κάποιον/α που θα σου κεντρίσει το ενδιαφέρον για κάτι πιο ουσιώδες.

ΚΡΙΟΣ
«Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας», έτσι νιώθεις. Σε ελεύθερη μετάφραση θα έχεις την αίσθηση πως παρόλο που τα πράγματα πηγαίνουν καλά, υπάρχει κάτι σαν παρακμή που υποβόσκει στη ζωή σου και μέσα σου, που μόνο εσύ είσαι σε θέση να το εντοπίσεις και να το βελτιώσεις. Θα γνωρίσεις κάποια άτομα που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την θέση σου στην εργασία.

ΤΑΥΡΟΣ
Θα σου δοθεί η ευκαιρία να καταπιαστείς με κάτι καινούριο, είτε στην εργασία είτε ως κοινωνικό άτομο που είσαι. Μην ξεχνάς τον στίχο του Ντίλαν Τόμας: «Do not go gentle into that good night» που για σένα θα είναι βέβαια «day», που σημαίνει πως θα πρέπει να αλλάξεις τακτική και να μπαίνεις με ενθουσιασμό και ενεργητικά σε κάτι καινούριο και θετικό. Αν το κάνεις αυτό, θα σε ακολουθήσουν κι άλλοι.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Η τέχνη είναι αγάπη και η αγάπη είναι τέχνη. Αυτό αν και αποτελεί ένα είδος γενίκευσης, θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις μια δική σου οπτική, είτε ασχολείσαι με την αγάπη είτε ασχολείσαι με την τέχνη. Τα πράγματα θα πάνε εκεί όπου επιθυμείς, αρκεί να εκφράζεσαι με καθαρό τρόπο. Θα γοητεύσεις ανθρώπους open minded αυτό το διάστημα.