Ζώδια Μαΐου 2014

ΤΑΥΡΟΣ
Θα αντιμετωπίσεις την κούραση και την φθορά αυτό το διάστημα. Νιώθεις κούραση και ίσως κορεσμό από σωματικές απολαύσεις και έντονη ανούσια ζωή. Ήρθε η ώρα να κάνεις ένα είδος νηστείας που δεν έκανες όταν έπρεπε. Το διάστημα αυτό σε ωθεί να συγκεντρωθείς στον εαυτό σου, ώστε να ανακτήσεις δυνάμεις και διάθεση για την συνέχεια της ζωής σου.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Το οικονομικό πρόβλημα επανέρχεται. Θα νιώσεις μόνος/η και αβοήθητος/η απέναντι στο κοινωνικό αίτημα για οικονομική ανεξαρτησία. Θα πρέπει να ορίσεις τι σημαίνει για σένα να είσαι αυτάρκης και ίσως ολιγαρκής. Πιστεύεις στον εαυτό σου όσο θα έπρεπε, ή χρειάζεσαι πάντα να ακολουθείς άτομα δυνατότερα από εσένα; Ο χρόνος ήρθε για να πάρεις την απόφαση.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Θα νιώσεις πνευματική διαύγεια, πράγμα που θα σου δώσεις ώθηση να συνεχίσεις στα επαγγελματικά σου, αλλά και την κατάλληλη ψυχική κατάσταση ώστε να κατανοήσεις τις σχέσεις σου. Να θυμάσαι πως η ωριμότητα που σε διακρίνει δεν είναι ιδιότητα κατακτημένη από όλους. Από την άλλη, ρισκάρεις και κερδίζεις αυτόν τον μήνα σε ό,τι σχεδόν τολμήσεις.

ΛΕΩΝ
Ένα επαγγελματικό σχέδιο σου θα προχωρήσει αυτόν τον μήνα ως εκ θαύματος. Η αλήθεια είναι ότι συνήθως επιλέγεις τον δύσκολο δρόμο, οπότε όταν έχεις επιτυχίες, το αίσθημα είναι διπλά αναζωογονητικό για σένα. Συνέχισε τον δρόμο της «αρετής» που πάντα είναι ο δύσκολος δρόμος. Η «κακία» δεν είναι κάτι που θα σε ωφελήσει δημιουργικά. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Θα νιώσεις σαν να σε πνίγει το δίκιο. Σαν να μην σου αξίζει η φτωχή ζωή που ζεις και θα σου δημιουργηθεί η ανάγκη να την βελτιώσεις. Το πρώτο που σε απασχολεί είναι να νιώσεις πως κατάφερες κάτι σπουδαίο ή το ό,τι βοήθησες κάποιον/α να βρει μια λύση σε ένα πρόβλημα του/της. Αν συγκεντρωθείς κάπου για αρκετό διάστημα, θα έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις.

ΖΥΓΟΣ
Ο χαρακτήρας που είναι κοντά σε αυτό που θα βιώσεις μοιάζει με το ποίημα του Καβάφη «Ένας Γέρος». Το διφορούμενο που θα νιώσεις έχει να κάνει με το ποιος από τους δύο του ποιήματος είσαι: ο γέρος που «την άμυαλη του γνώση καθ’ ευκαιρία χαμένη τώρα την εμπαίζει», ή αυτός που τον παρατηρεί και αναγνωρίζει και το δικό του μέλλον, μα θέλει να αλλάξει το ριζικό του.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Υπάρχει μια παροιμία διεθνής που λέει: «after shaking hands with a greek, count your fingers». Θα τεθεί ζήτημα εμπιστοσύνης απέναντι σου ή απέναντι σε κάποιο κοντινό σου πρόσωπο. Θέλεις να είσαι έντιμος, μα πολλές φορές, το χαλαρά οργανωμένο περιβάλλον σου σε ωθεί στην ατασθαλία, ίσως και χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι. Μπορείς να επηρεάσεις το περιβάλλον σου θετικά;

ΤΟΞΟΤΗΣ
Πρόκειται για το τέλος της αχαλίνωτης διασκέδασης και καλοπέρασης για σένα. Η μεταστροφή σε ένα άλλο νόημα ζωής ενδείκνυται και θα σε απασχολήσει. Δεν θα έχεις την κατάλληλη δύναμη και αποτελεσματικότητα μόνος σου. Οι δυνατότητες είναι δύο: αρχίζεις ένα είδος ψυχανάλυσης, ή στρέφεσαι με ερωτήματα προς τους αληθινούς σου φίλους.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ξεκινάει μια εποχή κατά την οποία θα νιώθεις πως έχεις ξεφύγει από το περιβάλλον και τον κύκλο σου, ως ένα άτομο πιο ώριμο. Αρχίζει για σένα μια αναζήτηση για κάτι καλύτερο, σε όλους τους τομείς της ζωής σου. Οι πιο κοινωνικοί/ες μπορεί να βρουν μια λύση για κάτι καλύτερο με άτομα πιο προχωρημένα ή κατά κάποιο τρόπο πιο άγνωστα από αυτούς που ήξεραν μέχρι τώρα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Αυτό που περίμενες όλους αυτούς τους προηγούμενους μήνες δεν θα σε οδηγήσει στην απόλυτη νίκη, αλλά ούτε και στην απόλυτη ήττα. Όλα είναι θέμα χειρισμών, δηλαδή μπορεί να πάρεις θετικά και από μια προσωπική σου ήττα. Θα κατανοήσεις πως ο στόχος που είχες βάλει ήταν ακατόρθωτος, αλλά μέσα από αυτό θα αποκομίσεις άλλα θετικά, ειδικά στο επάγγελμα σου .

ΙΧΘΥΕΣ
Η χυδαιότητα είναι κάτι που σε ενοχλεί. Πολλές φορές θα νιώσεις πως υπερισχύει, στο πλαίσιο ζωής που ζεις. Ιδού η ευκαιρία για να αναδειχθείς και να λύσεις κακές συμπεριφορές. Το παράδειγμα που θα ακολουθήσεις και που εσύ κρίνεις ως σωστό, θα σου δώσει χαρά και αποτελέσματα ως προς τις σχέσεις σου και τα επαγγελματικά σου. Μην διστάζεις να πεις την γνώμη σου.

ΚΡΙΟΣ
Οι δυνάμεις σου θα βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα. Η προσοχή σου θα στραφεί στο πώς θα μπορείς να είσαι όσο το δυνατόν πιο παραγωγικός/ή. Στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα θα αντιμετωπίσεις μια επαγγελματική πρόσκληση που δεν σου έχει ξανατύχει. Η απόφαση θα πρέπει να είναι θετική, διότι καλύτερα είναι να γίνονται τα πράγματα από το να μην γίνονται καθόλου.