Λέλα Ράμογλου (σκηνοθέτις)

Συνεντεύξεις

Σκηνοθετεί σε συνεργασία με την Ελίζα Μάρη, τη βασισμένη σε μια δική της ιδέα, διαδραστική performance «FAKE TIME» στο ξενοδοχείο Άριστον που επιστρέφει πάλι φέτος, για τελευταία σεζόν, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Η Λέλα Ράμογλου μίληαε στον Σωτήρη Ζήκο.

Διαβάστε Περισσότερα

Σταυρούλα Αραμπατζόγλου (ηθοποιός)

Συνεντεύξεις

Συμμετέχει στην παράσταση του έργου του Γιώργου Βέλτσου «Αυτοκρατορία» («I Ηave your Data») σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Mαρμαρινού, του ΚΘΒΕ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Φουαγιέ του Κτιρίου Μ2 (που θα χρησιμοποιηθεί πρώτη φορά για τέτοια χρήση). H Σταυρούλα Αραμπατζόγλου μίλησε στον Σωτήρη Ζήκο.

Διαβάστε Περισσότερα

The Raveonettes

Συνεντεύξεις

Πόση είναι η απόσταση από την Κοπεγχάγη στο Μαλιμπού; Από το «Rave On» του Buddy Holly στο «Be my baby» των Ronettes; Από το καθαρόαιμο rock’n’roll στο hip hop που ακούνε φανατικά; Λίγο πριν το δανέζικο rock’n’roll ντουέτο επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την έβδομη δισκογραφική του δουλειά -δέκα ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνισή τους στην πόλη- η Δανάη Σοφία Βαρδαλή μίλησε με τον Sune Rose Wagner.

Διαβάστε Περισσότερα

Μαρκέλλα Αλεξάνδρα Κυριαζή (ζoγκλέρ, κλόουν)

Ζογκλερικά, κλόουν, ακροβατικά εδάφους και εναέριες φιγούρες είναι πράγματα δύσκολα, που θέλουν επιμονή και υπομονή για να τα καταφέρεις, μα, πάνω από όλα αγάπη, όπως υποστηρίζει και η αισιόδοξη Μαρκέλλα, που κατάφερε να ταυτίσει στη ζωή της το επάγγελμα και αυτό που αγαπάει. Η Μαρκέλλα Αλεξάνδρα Κυριαζή μίλησε στον Σπύρο Αμοιρόπουλο.

Διαβάστε Περισσότερα

Κλειώ – Δανάη Οθωναίου (ηθοποιός)

Συνεντεύξεις

Πρωταγωνιστεί στην παράσταση του έργου του Άλαν Έικμπορν «Συνέβη και του χρόνου» («Absurd Person Singular») που παίζεται από το ΚΘΒΕ στο Βασιλικό Θέατρο σε σκηνοθεσία του Γιάννη Παρασκευόπουλου. Η Κλειώ-Δανάη Οθωναίου μίλησε στον Σωτήρη Ζήκο.

Διαβάστε Περισσότερα

Δημήτρης Μπάσης (τραγουδιστής)

Νοσταλγεί τα δημιουργικά χρόνια της δισκογραφίας και προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της εποχής. Ο Δημήτρης Μπάσης, στην ώριμη και κατασταλαγμένη φάση του, συμμετέχει στην παράσταση «Σερσέ λα φαμ» και μας μετάφερε μερικές από τις σκέψεις του για την συμμετοχή του αυτή, καθώς και για τον καινούριο δίσκο που ηχογραφεί. Μίλησε στον Χρήστο Μιχαλέρη.

Διαβάστε Περισσότερα

Άννα Σωτηρούδη (ηθοποιός)

Πρωταγωνιστεί  στην παράσταση του έργου του Ευριπίδη «Ορέστης» μια ανεξάρτητη παραγωγή της ομάδας Kunst που ανεβαίνει  στην Αίθουσα Τέχνης Κόδρα-Κοιτώνες σε μετάφραση Γιώργου Χειμωνά και σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα. Η Άννα Σωτηρούδη μίλησε στον Σωτήρη Ζήκο.

Διαβάστε Περισσότερα

BAiLdSA

Συνεντεύξεις

Μία φρέσκια μπάντα του δρόμου, που ξεσηκώνει την πόλη, και όχι μόνο, προσέχοντας τις μουσικές που γράφει και προτείνει, «μαγειρεύοντας» με δόσεις από indie, alternative και stoner, rock, ska – punk και reggae. Οι BAiLdSA μίλησαν στον Χρήστο Μιχαλέρη.

Διαβάστε Περισσότερα

Διονύσης Καραθανάσης (ηθοποιός, σκηνοθέτης)

Συνεντεύξεις

Μετάφρασε, σκηνοθετεί και παίζει στην παράσταση του έργου «Crave» (Λαχταρώ) που ανεβαίνει στη σκηνή από την ομάδα τέχνης Oberon στο Θέατρο Αυλαία από Δευτέρα 12 Ιανουαρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη και για 8 παραστάσεις. O Διονύσης Καραθανάσης μίλησε στον Σωτήρη Ζήκο.

Διαβάστε Περισσότερα

Γιώργος Κιμούλης

Συνεντεύξεις

Πρωταγωνιστεί  στην παράσταση «Party Time» σε σκηνοθεσία δικιά του, που βασίζεται στα πολιτικά έργα του Χάρολντ Πίνερ «Party Time», «Mountain language» «One for the road»  και «The new world order», παράσταση που έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς. Ο Γιώργος Κιμούλης μίλησε στον Σωτήρη Ζήκο.

Διαβάστε Περισσότερα

Loyal-T

Συνεντεύξεις

B-Boy, συλλέκτης δίσκων, συντάκτης μουσικών περιοδικών και ραδιοφωνιός παραγωγός, από τα βασικά αλλά «αόρατα» στελέχη της ελληνικής hip hop σκηνής, έχει δώσει διαλέξεις για την ιστορία και την κουλτούρα του hip hop σε σχολές και πανεπιστήμια στην Ελλάδα. O Loyal-T μίλησε με την Δανάη Σοφία Βαρδαλή με αφορμή το βιβλίο του «New Rap Language – What Does It All Mean? (Nέα Ραπ Γλώσσα)», το πρώτο βιβλίο στα Ελληνικά για την hip hop κουλτούρα, το οποίο θα παρουσιάσει στο Thessaloniki Hip Hop Festival.

Διαβάστε Περισσότερα

Κώστας Γεμενετζής (ψυχίατρος – ψυχαναλυτής)

Συνεντεύξεις

Ψυχίατρος – Ψυχαναλυτής ο οποίος είναι ο εισηγητής του σεμιναρίου με τίτλο «Τέχνη και Ψυχανάλυση» που διεξάγεται στο χώρο  «Ψυχολογία – Τέχνη» (Π. Μελά 38, 3ος όροφος) κάθε δεύτερη Παρασκευή στις 18.00. O Κώστας Γεμενετζής μίλησε στην Μαρία Κενανίδου.

Διαβάστε Περισσότερα

Στέργιος Κωνσταντζίκης (ηθοποιός)

Συνεντεύξεις

Παίζει τρεις ρόλους στην παράσταση του έργου του Σάκη Σερέφα, «Ζήτω, η Αμφίβολη Ζωή!» που αποτελείται από 12 σύντομα σκετς, 12 πορτραίτα σημερινών Ελλήνων, 12 «ακτινογραφίες» της σύγχρονης ζωής, σε σκηνοθεσία Αχιλλέα Ψαλτόπουλου. Ο Στέργιος Κωνσταντζίκης μίλησε στον Σπύρο Αμοιρόπουλο.

Διαβάστε Περισσότερα

Περισσότερα Άρθρα…

  • 1
  • 2
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10