«Χαίρε, ω φιλτάτη Συρία!» στη Βίλα Καπαντζή

Εικαστικά

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και το Αρχείο της Πολιτιστικής Εταιρείας Πανόραμα (ΑΠΑΝ) οργανώνουν ένα μεγάλο οδοιπορικό στη Συρία μέσα από την έκθεση «Χαίρε, ω φιλτάτη Συρία! φωτογραφίες του Θεόφιλου Προδρόμου από έναν κόσμο οριστικά χαμένο» που παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ, στη Βίλα Καπαντζή από 7 Φεβρουαρίου έως 19 Απριλίου 2015.

Διαβάστε Περισσότερα

Skateboard art crimes στο Κέντρο Ιστορίας

Εικαστικά

Η φετινή παρουσίαση της έκθεσης “Skateboard Art Crimes” είναι ιδιαίτερα σημαντική λόγο της ιδιαιτερότητας της και του επετειακού της χαρακτήρα μιας και συμπληρώνει 10 χρόνια παρουσίας στον χώρο της τέχνης, του αθλητισμού και το πολιτισμού (2005-2014).

Διαβάστε Περισσότερα

Kalos&Klio : «Βίαιο Μετάξι: Πένθιμα Πέπλα ως Αντικείμενα Μνήμης»

Εικαστικά

Το Πεδίο Δράσης Κόδρα 2014 με τη θεματική «I NEED A HERO-Πολύτιμες Ύλες σε Σπουδαίους Καιρούς» (Κεντρική Επιμέλεια: Δημήτρης Μιχάλαρος, Ανθή Αργυρίου, Παναγής Κουτσοκώστας), που παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Παρά Θιν’ Αλός του Δήμου Καλαμαριάς, οργανώνει στο Παράλληλο Πρόγραμμά του σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης την έκθεση του εικαστικού διδύμου Kalos&Klio «Βίαιο Μετάξι: Πένθιμα Πέπλα ως Αντικείμενα Μνήμης» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, σε επιμέλεια του Παναγή Κουτσοκώστα.

Διαβάστε Περισσότερα

Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης

Εικαστικά

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης παρουσιάζει αξιοσημείωτες ομοιότητες με αυτό του Μπέργκεν στη Νορβηγία, γεγονός που δεν μπορούσε παρά να το καταστήσει ιδανικό νέο σταθμό αναζήτησης για το project του Θεόδωρου Ζαφειρόπουλου με τίτλο «Quest of Query. Interpretations of the Actual» (μτφρ. «Σε Αναζήτηση του Ερωτήματος. Ερμηνείες του Υπαρκτού)»  που θα φιλοξενηθεί στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, στην Αποθήκη Β1.

Διαβάστε Περισσότερα

«Καθηγητές – Εικαστικοί» στο ΚΜΣΤ

Εικαστικά

Είκοσι εικαστικοί δημιουργοί απαρτίζουν το καλλιτεχνικό διδακτικό προσωπικό του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σήμερα. Το έργο τους και η μετατροπή των βασικών συστατικών της τέχνης σε διδακτικό υλικό αποτελούν το δίπολο της προσωπικότητας του καθενός ενώ όλοι μαζί σχηματίζουν το προφίλ της Σχολής Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε Περισσότερα

Εγκατάσταση «HOME? το μικρό-μικρό σπίτι» στο Μ.Μ.Σ.Τ.

Εικαστικά

Η καλλιτεχνική ομάδα Εν δυνάμει σας προσκαλεί στα εγκαίνια της σύγχρονης εικαστικής εγκατάστασης – έκθεσης «HOME? το μικρό-μικρό σπίτι», μια ενδελεχής έρευνα πάνω στο ζήτημα του προσωπικού χώρου, την Πέμπτη 29/01, στις 20.00, στο Μακεδονικό Mουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Διαβάστε Περισσότερα

Τέχνες και Τεχνουργήματα στην αρχαιότητα: Επιλεγμένα ευρήματα από τη βασιλική νεκρόπολη των Αιγών

Εικαστικά

Την έκθεση Τέχνες και Τεχνουργήματα στην αρχαιότητα: Επιλεγμένα ευρήματα από τη βασιλική νεκρόπολη των Αιγών φιλοξενεί από την Τετάρτη 14/1/2015, το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης.

Διαβάστε Περισσότερα

Περισσότερα Άρθρα…

  • 1
  • 2
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10