ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ

Βιβλία

Ο Τζορτζ Πελεκάνος είναι ο συνεχιστής του αστυνομικού νουάρ στη πιο σύγχρονη εκδοχή του. Με κεντρικό ήρωα (με έδρα την Ουάσιγκτον) τον ερευνητή Σπίρο Λούκας, ικανό να αναλαμβάνει πολλαπλές υποθέσεις ταυτόχρονα, βρίσκοντας χρόνο να απολαμβάνει το σεξ και εκπαιδευμένο, αν χρειαστεί -στο φινάλ- και να σκοτώνει.

Διαβάστε Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΟΡΙΑ

Βιβλία

Στη δεκαετία του ’70, η Ειρήνη εγκαταλείπει την οικογένειά της με τη βοήθεια του γαιοκτήμονα του χωριού. Γεμάτη όνειρα και φιλοδοξίες, με το μυαλό να ταξιδεύει διαρκώς «στη γραμμή του ορίζοντα», πιάνει δουλειά στον μεγαλύτερο όμιλο της χώρας. Γίνεται κορυφαίο στέλεχος, ερωτεύεται τον πρόεδρο, χωρίς ανταπόκριση, και μετά από είκοσι χρόνια αναμονής οδηγείται σε συμβατικό γάμο με έναν άλλο επιχειρηματία.

Διαβάστε Περισσότερα

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΕΣ

Βιβλία

«Είμαι φτιαγμένος για να υπερβάλλω. Μπορεί και η ζωή ακόμα να μην είναι παρά μονάχα αυτό: μια ακατανίκητη ροπή να ζούμε αποσπασματικά, χωρίς λογική συνοχή και συνέπεια, σε μια σειρά από υπερβολές που αδυνατούμε να εξηγήσουμε και που μπορούμε να τιθασεύσουμε μονάχα όταν τις μοιραζόμαστε με κάποιον άλλο».

Διαβάστε Περισσότερα

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Βοστώνη, 2000 – η Καλλιόπη Νοτάρη Μπράουν δέχεται ένα σοκαριστικό τηλεφώνηµα από τη µητέρα της στην Ελλάδα. Ο πολυαγαπηµένος της θείος Νέστορας πέθανε, και τώρα η Κάλλι πρέπει να πάει στην Πάτρα για να παραλάβει την κληρονοµιά της. Η µητέρα της η Κλειώ –µε την οποία οι σχέσεις τους ήταν ανέκαθεν τεταµένες– προσπαθεί να την αποτρέψει από αυτό το ταξίδι.

Διαβάστε Περισσότερα

ΧΙΛΙΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

Δεκαετία του ’90. Δυο παιδιά αναπτύσσουν μια δυνατή φιλία και έχοντας αυτήν για διαβατήριο, πορεύονται προς τον ανδρισμό τους. Η εργασία στην Πυροσβεστική θα γίνει κοινή τους μοίρα και η μετάβαση στον κόσμο των ευθυνών φυσική εξέλιξη.

Διαβάστε Περισσότερα

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΕΤΣΙ

Η βραβευμένη με Πούλιτζερ Αμερικανίδα συγγραφέας («Ναυτιλιακά νέα», «Το μυστικό του Brockeback Mountain»), για μία ακόμη φορά αποδεικνύει μέσα από τη γραφή της τη βαθιά γνώση της αμερικάνικης Δύσης, της Ιστορίας, της ζωής των ραντσέρηδων και τη θέληση που χρειάζεται για να ζεις σε μια σκληρή και γεμάτη αντιξοότητες περιοχή.

Διαβάστε Περισσότερα

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΥΡΙΑ

Σε μια μικρή πόλη της Πενσυλβάνια όπου η ανεργία καλπάζει και η ζωή για τους νέους είναι αδιέξοδη και πνιγηρή, δύο φίλοι, αγαπημένοι αλλά και διαφορετικοί ως χαρακτήρες -ο ένας θέλει να γίνει σπουδαίος επιστήμονας, ο άλλος να συνεχίσει μια λαμπρή αθλητική καριέρα- ακολουθούν δύο διαφορετικούς δρόμους.

Διαβάστε Περισσότερα

ΤΟ ΜΑΓΕΜΕΝΟ ΠΟΤΑΜΙ

Βιβλία

Η Γιώτα Γουβέλη στο πέμπτο της μυθιστόρημα αφηγείται την ιστορία μιας γοητευτικής νεαρής Ισπανίδας που παγιδεύεται σε ένα ερωτικό τρίγωνο. Η ιστορία ξεκινάει το καλοκαίρι του 2010 όταν τρεις αινιγματικοί ξένοι, ξεκινώντας από την Ισπανία φτάνουν στα μέρη του Λάδωνα ξεσηκώνοντας θύελλες από κοιμισμένα πάθη.

Διαβάστε Περισσότερα

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΣΗΜΑΝΤΟΤΗΤΑΣ

Βιβλία

Όπως γράφει και στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, «πρόκειται για μια νουβέλα που ασχολείται με τα σοβαρότερα προβλήματα της εποχής μας, στην οποία όμως ο αναγνώστης δεν θα διαβάσει ούτε μια σοβαρή πρόταση». Πάντα ήθελε να το κάνει αυτό ο Κούντερα αλλά αυτή τη φορά το κατάφερε. Ελπίζουμε μόνο, όσο ζει, αυτή η ασήμαντη νουβέλα για το τίποτα, να μην αποτελεί τον οριστικό επίλογο του έργου του.

Διαβάστε Περισσότερα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ

Ο Τόμας Νέσμπιτ είναι ένας χωρισμένος αμερικανός συγγραφέας που ζει απομονωμένος σε μια αγροικία. Μέχρι που ένα πρωινό παραλαμβάνει ένα δέμα που ταράζει τη γαλήνη του. Αποστολέας η Πέτρα Ντούσμαν, μια γυναίκα με την οποία είχε ζήσει μια θυελλώδη ερωτική σχέση είκοσι πέντε χρόνια πριν, στο Βερολίνο του Ψυχρού Πολέμου. Τώρα ο Τόμας είναι αναγκασμένος να έρθει αντιμέτωπος με το παρελθόν που τόσον καιρό είχε προσπαθήσει να απωθήσει.

Διαβάστε Περισσότερα

ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΚΛΕΙΣΤΑ

Η Τζίλιαν Πέρι, ένα κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο, παντρεύεται τον διάσημο ψυχίατρο Σκοτ Άστον. Μπροστά της ανοίγεται ένας ευτυχισμένος δρόμος. όμως κατά τη διάρκεια της γαμήλιας δεξίωσης βρίσκεται άγρια δολοφονημένη. Τα στοιχεία οδηγούν σε αδιέξοδο.

Διαβάστε Περισσότερα

Η ΣΙΩΠΗΛΗ ΣΥΖΥΓΟΣ

Βιβλία

Η ιστορία ενός “τέλειου” σύγχρονου ζευγαρίου στο Σικάγο, που η σχέση τους, με καταλύτη μια νεαρή ερωμένη, οδεύει προς τη διάλυσή της, μέσα από τη οπτική γωνία, εναλλάξ από κεφάλαιο σε κεφάλαιο, Εκείνης κι Εκείνου, όχι όμως με τον αναμενόμενο τρόπο, μετατρέποντας την αφήγηση σε ένα αντυσυμβατικό ψυχολογικό θρίλερ.

Διαβάστε Περισσότερα

Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Επανεκδίδονται στα Ελληνικά σε έναν τόμο οι ιστορίες «Γυάλινη Πόλη», «Φαντάσματα» και «Κλειδωμένο Δωμάτιο» που συνθέτουν την Τριλογία της Νέας Υόρκης. Ο Πολ Όστερ μετά το αυτοβιογραφικό «Η επινόηση της μοναξιάς» προσπαθεί να εκδώσει τη «Γυάλινη Πόλη» που θα απορριφθεί από δεκάδες εκδοτικούς οίκους πριν τελικά εκδοθεί από ένα μικρός εκδοτικό οίκο της Καλιφόρνιας το 1985.

Διαβάστε Περισσότερα

Περισσότερα Άρθρα…